Моника Белучи - "покаялата се блудница" на 50

Секссимволът празнува юбилей днес
Обновена: 30 сеп 2014 14:04 | 30 сеп 2014 12:48, Александър Попов
50

Снимка: Reuters

Красива, невинна, порочна, прелъстителка, агресивна, грижовна майка... Всичко това важи за Моника Белучи, която от години е поставена на пиедестал от мъжете. Актрисата, която днес навършва 50 години, неизменно е в челните позиции на най-красивите жени.

Киното и мъжките фантазии щяха да загубят, ако Моника бе осъществила плана си да завърши право в Перуджа и да се влее в скучните съдебни редици. Вместо да сложи адвокатска или съдийска тога обаче, тя се мести в Милано през 1988 г. и подписва договор с модната агенция Elite Model. Скоро след това става една от най-известните манекенки в Италия, Париж и Ню Йорк, а само година по-късно се снима и в първия си филм.

Белучи става нагледен пример как една красива манекенка може да пробие на големия екран.

Във визитката й личат роли в над 30 филма, сред които "Дракула", "Матрицата", "Астерикс и Обеликс: мисия Клеопатра", "Братя Грим", "Стреляй смело" и др.

През 1999 година се омъжва за Венсан Касел, от когото има две дъщери - Дева и Леони. Грижовна майка в живота, на Моника не й пречи да разпалва страстите с "грешни" роли в киното на проститутка, лесбийка, и разбира се - емблематичният й образ на покаялата се блудница Мария-Магдалена от "Страстите Христови". Които пък й носят признанието за един от сексимволите на нашето съвремие.

"Една жена е уникална, когато е себе си, когато се чувства добре в кожата си. Когато биологичната красота започне да избледнява, нейното място заема една друга красота, която само животът и опитът могат да ти дадат, а хората я виждат в очите ти", казва Белучи.

Прави две голи фотосесии за Vanity Fair, които имат широк отзвук заради каузите. При първата сваля дрехите, докато е бременна в знак на протест срещу италианското законодателство за лечение на безплодие, което дискриминира самотните майки. Втората пък е преди три години, когато застава гола пред обектива да насърчи жените на 45 да не се отказват да имат деца. На тази възраст тя ражда втората си дъщеря.

Ако може да има провал в нейния живот то това е, че така и не успяват с Венсан Касел да спасят брака си. Двамата се запознават на снимачната площадка на филма "Апартаментът", където еротичните сцени разпалват страстта между тях.

Дори когато сключват брак, те през повечето време са разделени, като вина има и професията им. Моника обаче често прекарва времето си в Италия, докато Венсан бил във Франция.

Да живееш с красива жена като Моника Белучи обаче не било лесно за Касел, който трябвало да преглъща многобройни клюки за връзки на актрисата с Джордж Клуни, Жерар Депардийо, Брус Уилис. Самата Моника пък въобще не ги опровергавала.

"Смятам, че е противоестествено човек да има само един партньор. Всички си сменяме любовниците, но мълчим за това", заявява тя пред различни медии.

И въпреки подводните камъни в семейния им живот през 2013 година светските среди са шокирани, когато двамата обявяват своя развод. Появяват се и слухове, че причината за раздялата е руският олигарх Телман Исмаилов, който е свързван и с други звезди като Марая Кери и Дженифър Лопес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: Моника Белучи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
31
 
! Отговори
Ботев преди 9 години
Котьоооо..
39
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има един тип хора по форумите, които само развалят удоволствието от статии като тази. Когато всички започнат да са радват на красотата - външна и вътрешна, тогава ще сме всички щастливи. Докато има хора да завиждат и да мразят, всичко ще се свежда до до едно жалко дребнодушие...
38
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам за вас, но аз мисля на 50 да изглеждам толкова дорбе, колкото нея ;)
37
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубава е, ама е просто една елитна ***. Отдавна са й разпорили сливата.
36
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на баткоо.....(М 25) :D
35
1
 
40
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Господи,красива е.Тази красота изисква и благородтство на душата.
34
2
 
40
 
! Отговори
Алина преди 9 години
Да, красива е. И е умна. Ама мен ме дразни. Сигурно защото завиждам :)
33
0
 
31
 
! Отговори
Запитване преди 9 години
Дами и господа! Коя е жената на 21 снимка? Пишете, ако я разпознаете моля.
32
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво деди, бе ***. Това *** Рот!!
31
7
 
39
 
! Отговори
ист преди 9 години
Някой да не се заблуди. Това не е Моника Йосифова Сергейва. Как нежно е гушнала това богато деди. Старо ама опитно.
30
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бе верно дърта ама аз се озъртам......
29
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е женствена. Богиня!
28
2
 
66
 
! Отговори
мунчо преди 9 години
Малейййй, като бех тинейджър що .... съм отпрал в нейна чест
27
13
 
36
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
До Златко КалканджиевА ако не едната страна на везната сложиш една досойна жена каквито се срещат изключително рядко, а на другата сложиш Моника Белучи заедно със всичките и подобни на нея * от киното, интересчийки плюс най-добнопробните такива които си изброил и то раждани в цялата история на човечеството, то достойната жена ще ги вдигне всичките тия да клатят безпомощтно краката си във въздуха. Разбирай става дума за милиони жени като Белучи.
26
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НелиNeli ako si jena iavno zavijdash i imash kompleksi, a puk ako si muj iavno niamsh kusmet s jenite i zlobeesh
25
1
 
75
 
! Отговори
Гневен българин преди 9 години
Не мога да кажа,че има някакви невероятни актьорски умения,но като жена е фантастична.Това,че е на 50 не я прави по-малко привлекателна!Напротив,защото знаете какви казват за хубавото вино.
24
20
 
43
 
! Отговори
поет с китара преди 9 години
Моника, Моника... ти си дърта кат хармоника!
23
2
 
77
 
! Отговори
Златко Калканджиев преди 9 години
Ако сложат от едната страна на везната всички родни настоящи и бивши "миски" начело с Калканджиева,всички силиконови чалгаджийки,метреси и мутреси,всички Николети и Златки,то Моника Белучи само с малкия си пръст ще ги вдигне да клатят безпомощно краката си във въздуха...
22
4
 
65
 
! Отговори
of преди 9 години
За мен винаги е била еталон за женственост!
21
31
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мен е просто ***