"Дракула: Неразказан" - най-гледаната кинопремиера у нас за 2014 г.

Филмът донесе 335 000 лв. за три дни
14 окт 2014 11:41, Александър Попов
9
"Дракула: Неразказан" - най-гледаната кинопремиера у нас за 2014 г.
Снимка: Форум Филм България

Фентъзито "Дракула: Неразказан" се превърна в най-гледаната кинопремиера в България за тази година. С близо 41 000 зрители само за три дни екранизацията на историята за румънския владетел Влад Цепеш зае първото място по гледаемост, изпреварвайки историческия епос "Ной" и екшън трилъра на Люк Бесон "Люси".

Неразказаната история на най-известния вампир в литературата събра приходи от близо 335 000 лева само за три дни. Това нарежда филма на второ място по приходи от откриващия уикенд за тази година, като отстъпва единствено на "Ной".

Люк Еванс и блестящото му превъплъщение в образа на Влад Цепеш се превърнаха в най-обсъждания филм през изминалите седмици. С рекордния брой зрители за първия уикенд филмът се превърна във втората най-гледана 2D кинопремиера на Universal за всички времена в България.

Единствено Люк Еванс изпреварва Люк Еванс, но с ролята си на Оуен Шоу в „Бързи и яростни 6“.

Освен в България филмът излезе в киносалоните този уикенд в САЩ и на 16 други кинопазара. Съвсем очаквано, историята на граф Дракула оглави международния боксофис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Дракула Неразказан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до номер 2"облякън", а у ваше село учебник по български да е идвал?
5
6
 
20
 
! Отговори
Иван Шишман преди 9 години
Филмът, че е безобразен, за това спор няма.Най-голямата подигравка, обаче, е с личността на Влад III Цепеш. Това е румънски владетел, който твърдо и до последно е воювал срещу турците, за разлика от нашите феодали, които не само, че се разединили ами и поголовно ставали турски васали.Влад III Цепеш е бил строг и справедлив владетел. Наказвал е за най-малки прегрешения. Изкуствено е омаскарен от сифилистикът Брам Стокър, а след него и от цялата холивудска пасмина, пропагандираща психарщините
4
0
 
17
 
! Отговори
Проф. Б. Димитроф преди 9 години
Ами това е типично облекло на румънските владетели от 14-15 в. Правели са го в Китай, по японски дизайн. 150 леи комплектчето. За количество получаваш отстъпка до 5%. Отстъпка не се ползва при онлайн заявка, освен ако не се нареди авансово плащане.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво, чакаме го в замундата.
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какъв е този *** костюм с който е облякън! Холивуд вече буквално се наср*ха, да съсипват класическа литература и от ден на ден киното им става все по-***! Поне като почнат да правят филм, да поканят някой човек, чувал за науката История, и поне да прочетат някоя книжка
1
5
 
16
 
! Отговори
Той преди 9 години
След Херкулес, това е една от най-големите греди, която съм гледал тази година! Изключително безобразен филм!