Най-добрите филми от "Сънданс - 2014" ще бъдат представени на So Independent

Фестивалът за независимо кино започва от днес
24 окт 2014 09:00,
0
Най-добрите филми от "Сънданс - 2014" ще бъдат представени на So Independent
Снимка: SO Independent

Филмите от последното издание на фестивала "Сънданс - 2014" - един от най-влиятелните фестивали за независимо кино в света, са в центъра на вниманието на петия Фестивал на независимото американско кино So Independent в София - от днес до 1 ноември, съобщават организаторите.

Още по темата

Ще бъдат показани "Камшичен удар" - с голямата награда на журито и награда на публиката, "52 вторника" - с награда за най-добра режисура в международния конкурс, "Завръщане в Хомс" - с голямата награда на журито в международния конкурс за документално кино, нашумелият "Военна история" с Катрин Кийнър на легендарния кинокритик Роджър Ебърт и други.

В програмата на Sofia Independent Film Festival са 25 игрални и документални филма, които представят съвременното лице на американското независимо кино. Филмите са радикални - голяма част от тях отразяват тревожното време, в което живеем, пречупено през чувствителния и талантлив поглед на авторите, отбелязват организаторите.

"Принизяването" на режисьора Бари Левинсън с Ал Пачино в главната роля ще бъде представен от част от продуцентския екип на специална прожекция на фестивала. Джеймс Франко и Кейт Хъдсън си партнират в "Добряците".

Между акцентите в програмата са и филми за екстремни спортове като "199 живота: Историята на Травис Пастрана", "Серо Торе", "Разбиването" и българският "Следи", руският "Няма да се върна" - един от победителите в международната програма на фестивала "Трайбека", безплатната прожекция на култовия филм на Годфри Реджо "Посетители".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари