Приключенска драма спечели българските киномани през уикенда

"Изход: Богове и Царе" на Ридли Скот е най-гледаната лента
17 дек 2014 09:45,
1
Приключенска драма спечели българските киномани през уикенда
Снимка: Reuters, архив

Приключенската драма "Изход: Богове и Царе" от режисьора на "Гладиатор" Ридли Скот спечели предпочитанията на българските зрители, сочат обобщените данни от киносалоните след краткия уикенд. Триизмерната епична история за Мойсей и Рамзес, припомняща библейски събития, с Крисчън Бейл и Джоел Еджертън, е гледана от 29 327 зрители и има 321 755 лева приходи за първите три дни на екраните у нас.

На втора позиция са "Пингвините от Мадагаскар". Триизмерната анимация за познатите вече четирима герои от поредицата "Мадагаскар" - Скипър, Ковалски, Рико и Редник, е 17 дни на екраните у нас и има 92 950 зрители и 831 947 лева от билетите им.

Трети по ред сред най-гледаните филми е "Игрите на глада: Сойка-присмехулка". Историята на Катнис Евърдийн от третата книга на Сюзън Колинс, е гледана от 110 413 зрители и има 853 603 лева приходи за месец на екраните у нас.

Четвърти е "Интерстелар". Научно-фантастичният филм за търсенето на ново място за човешката раса извън Слънчевата система, в който Кристофър Нолън е събрал Матю Маконъхи, Ан Хатауей, Джесика Частейн, Елън Бърнстин, Майкъл Кейн, Уес Бентли, Кейси Афлек, Дейвид Гияши, Макензи Фой и Тофър Грейс, е гледан от 107 441 зрители и има 864 699 лева приходи за месец и половина на екраните у нас.

На пета позиция в топ 10 е "Българ". Триизмерният анимационен филм на Неделчо Богданов е вече 17 дни на екраните и е гледан от общо 27 685 зрители и има 240 378 лева приходи.

Шести сред най-гледаните филми е "Шефове-гадняри 2". Историята на тримата приятели Ник, Дейл и Кърт, преплетена с опита им да отвлекат сина на некоректен инвеститор, е гледана от 22 376 зрители за 17 дни на екраните у нас и има 169 610 лева приходи от билетите им.

На седма позиция е втората премиера от миналия уикенд - комедията "Шантава седмица" по книгата на Джонатан Тропър. Ситуациите, през които преминава семейството на главния герой Джъд в седмицата, в която изпълнява последното желание на покойния баща - роднините да прекарат времето заедно, са гледани от 2 097 зрители и лентата има приход от 16 915 лева за първите три дни на екраните у нас.

Осмо място е за "Пътят към Коста дел Маресме". Филмът на Иван Ничев за трима тийнейджъри, откриващи любовта в разгара на Втората световна война и гоненията срещу евреите, е вече 10 дни на големия екран и има 7 843 зрители и 59 545 лева приходи.

Девета позиция е за "Магия в полунощ". Филмът на Уди Алън с Ема Стоун и Колин Фърт, чието действие пренася зрителя в края на 20-те години на миналия век на френската Ривиера, е гледан от 10 451 зрители и има 86 604 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

На десета позиция е "Измет". Бразилската история за тримата приятели Рафаел, Гардо и Рат, които откриват ценна вещ на сметището в Рио де Жанейро, която им носи куп неприятности, е вече десет дни на екраните у нас и има 6 143 зрители и 50 387 лева приходи.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Мойсей са го изкарали прекалено войнствен, а мадамата дето са я изтипосали до него няма нищо общо с тогавашните жени! Обичайният екшън но този път с библейски размери!