Отмениха премиерата на филма "Убийствено интервю"

Лентата разказва за покушение над Ким Чен Ун
18 дек 2014 11:07,
16
Отмениха премиерата на филма "Убийствено интервю"
Снимка: Reuters, архив

Американската филмова компания "Сони пикчърс" отмени в сряда премиерата на филма "Убийствено интервю" в САЩ, предадоха световните агенции.

Лентата, разказваща за коварен план за покушение над лидера на КНДР Ким Чен Ун, бе предвидено да излее на екран следващата седмица.

"Повечето от нашите партньори се отказаха от прожектирането на филма, поради тази причина ние отменихме рилийза на лентата, предвиден за 25 декември, се казва в съобщение на компанията. Ние разбираме и уважаваме решението им и напълно споделяме тяхната заинтересованост за осигуряването на безопасността на сътрудниците на кинотеатрите и на нашите зрители".

Най-големите вериги киносалони в САЩ, като "Ригъл синемас", "Синемарк", "Ей Ем Си", "Кармайк синемас" и "Синеплекс" се отказаха да сложат в афиша си скандалния филм. Както стана известно по-рано хакери, които поеха отговорността за похищението на конфиденциални данни от "Сони пикчърс", отправиха до филмовата компания писмо, с което предупредиха за възможни терористични актове при прожекциите на филма "Убийствено интервю".

Списание "Варайъти" публикува откъс от посланието на киберпрестъпниците. Те заплашваха, че желаещите да видят кинолентата ги очаква "тeжка съдба". "Ние съветваме всички да стоят по-далеч от киносалоните, в които ще бъде показван филмът", се казваше в писмото.

Комедийният екшън разказва за двама американски журналисти, превъплътени на екрана от Джеймс Франко и Сет Роугън, които пристигат в Пхенян за интервю с Ким Чен Ун. Но преди заминаването им, те са вербувани от ЦРУ, което им определя ключова роля в готвещото се покушение срещу севернокорейския лидер.

Агенция "Ройтерс" отбелязва, че актьорите Бен Стилър, Стив Карел, Роб Лоу, водещият Джими Кимел и режисьорът Джъд Апатоу, които са приятели на Роугън и Франко, са разкритикували решението на "Сони пикчърс" за изтеглянето на филма. От своят страна Джеймс Франко и Франко Роугън не са направили никакъв коментар по въпроса досега.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
И аз вероятно ще го дръпна, гледам, че в Тhe Pirate Bay го има качен, естестествено без субтитри.
13
3
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
СК може да са всичко но не са терористи защото са Атеисти.А тероризма е отроче на религията.Така че пускайте филма няма от кво да се притеснявате
12
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
Откъде изтегли филма ,няма го в замунда.Искам да го гледам ,харесвам подобни филми
11
1
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
От къде го изтегли ,има ли го в замунда ???????????Щом е спорен филм няма как да го пропусна :)
10
2
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Е кво толкова.Това е някаква комедия все пак.Я пуснете филма да се позабавляваме ,стига с тая цензура.Само *** обичат цензурата .
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нз но снощи по CNN в Англия това го даваха като брейкинг нюз , по сериозно ми се вижда от колкто тая статийка показва.Ние имаме пълна цензура на на медийте всяка вечер гледам новини понеже почивката ми е тогава и като гледам какво се пише в нашите медии имам чувството че съм на друга планета ,яко популисъм
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може нарочно да вдигат врява, за да се шуми около филма и да се докарат допълнителни приходи, но за мен така или иначе няма значение, защото ще го дръпна безплатно ахахах
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американски комедиен екшън ... да пази Бог!!!
6
0
 
4
 
! Отговори
!!! преди 9 години
До Анонимен 5Тук не става дума за цензура, а за СТРАХ! Прави разлика! Цензурата се налага от някого, а тук се отказват да пуснат лентата!!!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква стана тя? Нали нямаше цензура в САЩ?!!!
4
0
 
20
 
! Отговори
! преди 9 години
Как да накараш хората да искат нещо повече-първо им казваш,че не може да го имат,после изчакваш-резултат-moneeeyyyy!
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бре бре велика хамерика клекна пред Кимчо :), смях в залата
2
5
 
16
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Тия американци много страхливи, бе? На цял свят се ежат, а ония дето рупат трева и ориз им видяха сметката само с едно видео съобщение. Жалка история и евтини опити за PR, защото филма сигурно е трагедия...
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и какво се оказа, технологично изостаналите северно корейци направиха доста организирана технолгочна акция, като хакнаха Холивуд (даже направо му го хакнаха на Холивуд)