Пускат "Убийствено интервю" в някои кина в САЩ на Коледа

Барак Обама приветства това решение
Обновена: 23 дек 2014 21:57 | 23 дек 2014 21:55,
33
Пускат "Убийствено интервю" в някои кина в САЩ на Коледа
Снимка: Архив Reuters

"Сони пикчърс" съобщи, че някои кина в САЩ ще могат да пуснат на 25 декември филма "Убийствено интервю", чиято премиера бе отложена заради киберзаплахи. Преди по-малко от седмица компанията отмени планираната първа прожекция на комедията след опустошителна кибератака, предаде Ройтерс.

Изпълнителният директор на "Сони пикчърс" Майкъл Линтън съобщи в изявление, че компанията никога не се е отказвала от разпространяването на филма и се радва, че той ще бъде показан в няколко кина в САЩ.

Продължаваме да се опитваме да осигурим "повече платформи и кина", така че филмът да достигне до възможно най-много зрители, се казва в изявлението на Линтън.
 
Комедията, в която се разказва за измислен заговор за убийството на севернокорейския ръководител Ким Чен-ун, предизвика кибератака срещу студиото, а американското правителство обвини за нея Пхенян, припомня Ройтерс.

Още по темата
Асошиейтед прес отбелязва, че решението на "Сони" да отмени премиерата след терористични заплахи от хакери бе широко разкритикувано, включително от американския президент Барак Обама.

След като бе съобщено, че филмът все пак ще бъде пуснат, говорител на Белия дом заяви, че Обама приветства решението на "Сони" да позволи филмът да бъде прожектиран в някои кина. Както ясно показа президентът, ние сме страна, която вярва в свободата на словото и в правото на творческа изява, каза говорителят Ерик Шулц, предаде Ройтерс.

Кина в Остин, Тексас, Атланта, и Джорджия, съобщиха, че ще пуснат филма на Коледа.

Не е ясно на колко киносалона ще бъде разрешено да прожектират "Убийствено интервю", нито дали към групата на кината с разрешение за това ще се присъединят и големите киносалони, които миналата седмица не показаха филма от съображения за сигурност, отбелязва Ройтерс.

"Макар и да се надяваме това да е само първата стъпка от излизането на филма по екраните, ние се гордеем, че можем да го покажем на обществеността, както и че се изправихме срещу онези, които опитаха да потиснат свободата на словото", се казва в изявлението на шефа на "Сони".

"Хората се произнесоха! Свободата победи! Сони не се предаде!" - написа в Туитър един от режисьорите на "Убийствено интервю" Сет Роугън, който играе и една от главните роли.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: кинопремиерапрожекция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Саут БийчВие за толкова години не разбрахте ли, че във всяка държава се прави творчески превод на заглавията на филми, книги и т.н. Не можете да превеждате буквално заглавия на филми, превежда се по начин, по който се счита, че филмът ще се продава в кината.
23
2
 
4
 
! Отговори
Саут Бийч преди 9 години
Защо някое малоумно БГ журнале е превело филма "убийствено"И баба ми от село Картожабене, обл. Плевен би го превела "интервюто", защото нямаше да е видяла думата "убийствено " никъдеРазбирам да беше средата на 70-те и да се превеждаше "Полицаят от Сен Тропе" и повечето българашковци да не вдяваха западни езици, ама сега е 2014Без да се майтапа и баба Йорданка знае кой е Michqel Jackson и кво значи ХелоКойто го е "кръстил" така филма просто Исълтинг май интелиджънс -Биг Тайм
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Убийствено интервю" ??!!???? Imeto na filma e The Interview .
21
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Можеше да пропусна да гледам филма но след тази шумотевица няма как да него гледам.
20
2
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Айде стига ,отложена била премиерата.Вие страшна реклама му направихте на тоя филм ,направо на световно ниво.Още малко заплахи за война.Браво Сониии!!!! Че и премиера за Коледа успяхте да уредите.Евала!!!!
19
0
 
4
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
ДО 22 Кога гледа филма, или пишеш опорни точки без да мислиш.
18
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целият този театър, който Сони пикчърс и Обама разиграват, само ме отвратиха от този филм. Вече ми е ясно, че целта на филма не е забавление, а евтина американска пропаганда, затова вдигат толкова шум за него и съчиниха историята за хакерската атака. Явно е важен за маймунката и иска да му направи реклама.
17
0
 
4
 
! Отговори
атанас преди 9 години
Изглежда, че ще е забавно филмче, ама взелите се насериозно форумни гурута нямат грам чувство за хумор. Малко по-лежерно го гледайте. И ми писна като мантра да се повтаря Соро, та Сорос, какъвто и да е Сорос човекът е станал милиардер, а е тръгнал от 0-лата и изобщо няма такова влияние, каквото му предават. Просто знае как да прави пари от въздух, а в момента е толкова далеч от политическите събития...ама както и да е.
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя бълвоч дори срещу 1000 лева не бих го гледал. Нищо чудно, че младите хора в САЩ изглеждат все едно имат Синдром на Даун, след такова постоянно облъчване с идиотия и ГМО.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голяма реклама, голямо нещо! Явно ще ни пробутват поредната тъпня!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Поп Груюхората са го казали - хубава работа, ама....
13
1
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Тоя филм ще да е голяма боза,щом се вдигна толкова шум около него!Наложи се и президента да се включи в рекламната кампания....То в С. Корея компютри няма-хакерска атака!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може да изглежда като фантастика ,но дали при излъчването на филма по кината няма да се случи някой удобен инцидент след което да се каже това са "доказателства" ,че някой е еди какъв си и трябва да бъде включен в съответния списък ,а за по-нататък сценария горе долу е един и същ .
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямо събитие направиха заради някакъв филм.
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още една пропаганда ще пуснат по кината, която незнайно как с хакерска "атака" си вдигна рейтингаа за да може да има новини и разбира се - ПРОПАГАНДА...
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ким, пускай БОМБАТА ! :)
8
10
 
19
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Мине се не мине време и някой кандидат за филмова слава от отвъд голямата вода, вземе че заснеме филм на пропагандна тема, само и само да се хареса, *** вземе че прекрачи някои граници и след това, като почнат да се палят американски знамена, почва един рев, че видите ли, тия дето ги палят не разбирали от изкуство, и КАКВА Свобода победи? Какви 5лв.?, та Г-да от Сони зачитайте свободата на другите, така както те си разбират, а тва евтино поръчков филмче си го заврете
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Film Putin kak lushti Bongoooo
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ Клинт Истууд!
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАТО ЛИ ПОМИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е СТРАНАТА ДАЛА НА СВЕТА ЧЪК НОРИС ЗЛЕ МИ СТАВА.