"Трансформърс" със седем номинации за "Златна малинка"

С малко му отстъпват "Легендата за Херкулес" и "Спасяването на Коледа"
14 яну 2015 12:05,
3
"Трансформърс" със седем номинации за "Златна малинка"
Никълас Кейдж е сред "претендентите" за "Златна малинка" в категорията за най-лош актьор. Снимка: Reuters

Спектакълът от специални ефекти "Трансформърс: Ера на изтребление", наредил се сред най-касовите продукции на 2014 г., получи седем номинации за антинаградите "Златна малинка", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Сред номинациите за лентата на Майкъл Бей, реализирала 245 милиона долара в северноамериканския и над 1 милиард долара в международния бокс-офис, са за най-лош филм, режисьор и екранен дует.

С по шест номинации за "срамните" отличия следват филмите "Легендата за Херкулес" и "Спасяването на Коледа".

Най-лошият филм на годината ще бъде избран измежду "Трансформърс: Ера на изтребление", "Легендата за Херкулес", "Спасяването на Коледа", "Изоставени" и "Костенурките нинджа".

В категорията за най-лош режисьор са номинирани Майкъл Бей за "Трансформърс: Ера на изтребление", Дарън Доун за "Спасяването на Коледа", Рени Харлин за "Легендата за Херкулес", Джонатан Лийбесман за "Костенурките нинджа" и Сет Макфарлан за "Който оцелее, ще разказва".

С номинации за най-лош актьор са Кърк Камерън за "Спасяването на Коледа", Никълъс Кейдж за "Изоставени", Келън Лъц за "Легендата за Херкулес", Сет Макфарлан за "Който оцелее, ще разказва" и Адам Сандлър за "Заедно по принуда". За Сандлър - редовния фаворит за "Златна малинка", това е единствената номинация тази година.

Носителката на антинаградата за най-лоша актриса ще бъде избрана измежду Дрю Баримор за "Заедно по принуда", Камерън Диас за ролите й в два филма - "Другата жена" и "Секс запис", Мелиса Маккарти за "Тами", Чарлийз Терон за "Който оцелее, ще разказва" и Гая Вайс за "Легендата за Херкулес".

Освен за най-лоша актриса Камерън Диас е номинирана и за най-лоша актриса в поддържаща роля за мюзикъла "Ани". Компания в категорията й правят Меган Фокс за "Костенурките нинджа", Никола Пелц за "Трансформърс: Ера на изтребление", Сюзан Сарандън за "Тами" и Бриджит Райднор за "Спасяването на Коледа".

Келси Грамър е номиниран в категорията за най-лош актьор в поддържаща роля за четири филма - "Непобедимите 3", "Легендата за Оз: Завръщането на Дороти", "Мисли като мъж 2" и "Трансформърс: Ера на изтребление". Освен Грамър с номинации за най-лош актьор в поддържаща роля са още Мел Гибсън за "Непобедимите 3", Арнолд Шварценегер за "Непобедимите 3", Шакил О'Нийл за "Заедно по принуда" и Кийфър Съдърланд за "Помпей".

В категорията за най-лош екранен дует са номинирани която и да е двойка роботи - актьори в "Трансформърс: Ера на изтребление", Кърк Камерън и егото му в "Спасяването на Коледа", Камерън Диас и Джейсън Сигъл в "Секс запис", Сет Макфарлан и Чарлийз Терон в "Който оцелее, ще разказва" и Келън Лъц в комбинация с който и да е от коремните, гръдните или седалищните му мускули в "Легендата за Херкулес".

Тази година награди "Златна малинка" ще бъдат присъдени в нова категория - "Спасител". С нея ще бъдат почетени предишни носители на антиотличията, които наскоро са получили ласкави отзиви за работата си. В новата категория са номинирани Бен Афлек, Дженифър Анистън, Майк Майърс, Киану Рийвс и Кристен Стюарт.

Учредени като пародия на наградите "Оскар", номинациите за антиотличията "Златна малинка", както и отличените с тях се обявяват един ден преди оскаровите. Шеговитите призове тази година ще бъдат раздадени за 35-и път на 21 февруари - в нощта преди церемонията за връчването на най-престижните награди в киното.

Антинаградите "Златна малинка" са учредени през 1980 г. от публициста Джон Уилсън и се присъждат всяка година от членовете на едноименната фондация за най-слаби постижения в киното. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей боя. Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7 процента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те под пари останаха. Дреме им за малинките..
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кака Камерън нещо много ги понатрупала номонациите. Обаче пък точно най-тъпите филми са и най-касови... изпростя народът, ей!