Вижте кой ще се бори за "Оскар"

Филмите "Бърдмен" и "Гранд хотел Будапеща" получиха по 9 номинации
Обновена: 15 яну 2015 16:56 | 15 яну 2015 16:56,
11
Вижте кой ще се бори за "Оскар"
Майкъл Кийтън и Едуард Нортън в кадър от филма "Бърдмен". Снимка: БТА

Сатирата "Бърдмен" и ексцентричната комедия "Гранд хотел Будапеща" получиха по девет номинации за наградите "Оскар", в това число за най-добър филм, предадоха световните информационни агенции.

Останалите продукции, номинирани в топ категорията за най-добър филм, са "Американски снайперист", "Юношество", "Игра на кодове", "Селма", "Теорията на всичко" и "Камшичен удар".

Лентата "Игра на кодове" е с осем номинации за отличията. Следват филмите "Американски снайперист" и "Юношество" с по шест.

В категорията за най-добър актьор са номинирани Стив Карел за "Ловец на лисици", Брадли Купър за "Американски снайперист", Бенедикт Къмбърбач за "Игра на кодове", Майкъл Кийтън за "Бърдмен" и Еди Редмейн за "Теорията на всичко".

Надпреварата за "Оскар" за най-добра актриса ще бъде между Марион Котийар за "Два дни, една нощ", Фелисити Джоунс за "Теорията на всичко", Джулиан Мур за "Все още Алис", Розамунд Пайк за "Не казвай сбогом" и Рийз Уидърспун за "Моето приключение в дивото".

В категорията за най-добър актьор в поддържаща роля ще се съревновават Робърт Дювал за "Съдията", Едуард Нортън за "Бърдмен", Марк Ръфало за "Ловец на лисици", Итън Хоук за "Юношество" и Джей Кей Симънс за "Камшичен удар". С номинации за най-добра актриса в поддържаща роля са Патриша Аркет за "Юношество", Лора Дърн за "Моето приключение в дивото", Кийра Найтли за "Игра на кодове", Мерил Стрийп за "Вдън горите" и Ема Стоун за "Бърдмен".

Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 87-и път на 22 февруари на церемония в театър "Долби" в Лос Анджелис. Водещ на шоуто ще бъде актьорът Нийл Патрик Харис, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: номинацииоскарфилми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
15
 
! Отговори
LethianDream преди 9 години
За мен лично наградите изглеждат по този начин:Филм на годината (и на последните 4 от Генезис насам) - ИнтерстеларГлавна мъжка роля - ненормалника Джейк Гиленхаал за NightcrawlerГлавна женска роля - брилянтната Розамунд Пайк за Gone GirlПоддържаща женска роля - Джесика Частейн (Интерстелар)Звук, монтаж, саундтрак, оригинален сценарий - Интерстелар :)Братлето отдолу, на който му е скучен филма, явно е голям фен на смешната алфа версия "Gravity"... пич, всеки има право да няма вкус :))
9
0
 
14
 
! Отговори
Valdez преди 9 години
Ще гледаме ли Оскурите???
8
3
 
16
 
! Отговори
интерстелар преди 9 години
до 1 - Че какво му е специалното на "Интерстелар"? Скучен, муден, слаба актьорска игра. Идеите във филма са недоразвити, сухи и им липсва оригиналност. Да не говорим за научната му стойност - слаба работа.
7
0
 
19
 
! Отговори
Агент Дейл Купър преди 9 години
Джейк Джиленхол в Найткроулър заслужаваше да е на трима от тези на мястото
6
6
 
21
 
! Отговори
Легендата преди 9 години
Игра на кодове е много, ама наистина много, надценен. Не може да се сравнява нито с други по-касови филми от тази година като Интерстелар и Не казвай сбогом, нито с доста сходния - Красив ум.
5
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Interstellar" го гледах на кино. Определено не в категориите филми достойни за Оскар. За обикновените хора може да мине за драма-фантастика, за физиците си е обикновена комедия.
4
4
 
21
 
! Отговори
Доста сте спрели преди 9 години
До dr и до анонимнияИнтерстелар заслужава единствено номинация за сценарий, въпреки че и там може да се поспори. "Игра на кодове" и "The theory of everything" са в пъти по-добри.
3
2
 
26
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Въобще гледали ли сте тези филми, че да съдите. Интерстелар е добър филм, но е доста под изброените, само за Американски снайпер не мога да съдя, не съм го гледал.
2
13
 
25
 
! Отговори
dr преди 9 години
именно ! съгласен с предходното мнение. Интерстелар в вън от номинациите, а е един великолепен по всички критерии филм ! Гогов съм да се обзаложа, че ще спечели поредния патосно-пропаганден филм , а именно Американски снайпер или Игра на кодове.
1
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредните американски глупости.Щом филм като "Интерстелар" не е номиниран ясни са ми