На седмото небе: Кой как прие номинацията си за "Оскар"

Къмбърбач щял да се пръсне от гордост, като казал на родителите си
16 яну 2015 10:20,
5
На седмото небе: Кой как прие номинацията си за "Оскар"
Бенедикт Къмбърбач в кадър от филма "Игра на кодове". Снимка: БТА

Британецът Бенедикт Къмбърбач е споделил, че да съобщи на родителите си, които също са актьори, че единственият им син е номиниран за "Оскар", е един от "най-гордите моменти в живота му", предаде Ройтерс.

Къмбърбач ще се бори за приза за най-добър актьор с ролята на математика Алън Тюринг в биографичната лента "Игра на кодове".

Още по темата
Другият британец, който попадна в надпреварата за актьорски "Оскар", Еди Редмейн, номиниран за ролята на прочутия учен и космолог Стивън Хокинг във филма "Теорията на всичко", не крие, че е "изключително развълнуван".

"Новината е невероятна. За мен е огромна чест", казва Фелисити Джоунс за номинацията си в категорията за най-добра актриса за изпълнението й в "Теорията на всичко". Антъни Маккартън, номиниран като сценарист и продуцент на лентата "Теорията на всичко", споделя, че най-голямото предизвикателство, с което се е сблъскал, е било да убеди Стивън Хокинг, че именно той е най-подходящият човек да пренесе на големия екран историята на прочутия учен.

Номинираният за най-добър актьор в главна роля за "Бърдмен" Майкъл Кийтън казва, че след като от известно време е в шоубизнеса, подобно признание го кара да се чувства добре, защото смята, че трябва да "спечели нещичко". "На седмото небе от щастие съм. Всъщност, летя над САЩ със самолет", е споделила фаворитката за "Оскар" Джулиан Мур, номинирана за превъплъщението си в образа на болна от Алцхаймер в ранен стадий жена във филма "Все още Алис", след като е научила новината.

Носителката на "Оскар" Рийз Уидърспун, която отново ще се бори за приза за най-добра актриса с ролята си в "Моето приключение в дивото", казва, че участието във филма й е помогнало да намери вътрешен покой след смъртта на майка си.

"Щастлив съм за целия екип на "Бърдмен", тъй като подобен проект, излизащ извън условностите, изисква много кураж", казва номинираният за режисьорски "Оскар" Алехандро Гонсалес Иняриту.

"Точно преди година се чудехме дали някой изобщо ще гледа този филм", споделят продуцентите на номинираната в топ категорията лента "Камшичен удар".

"Това е като вълшебство, което се случва веднъж в живота", казва Павел Павликовски, режисьорът на номинираната за най-добър чуждоезичен филм полска лента "Ида".

Рапърът Комън, който заедно с Джон Леджънд е номиниран в категорията за песен от филм за "Glory" от "Селма", споделя, че номинацията е истинска благословия за него, тъй като когато е прохождал в хип-хопа изобщо не си е представял, че един ден може да му се случи подобно нещо.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
8
 
! Отговори
_ преди 9 години
Как да получи номинация Лео, като не е участвал в нито един филм, появил се тая година...
3
0
 
4
 
! Отговори
Зиг преди 9 години
Лео един ден ще получи за цялостно творчество и това е.
2
1
 
7
 
! Отговори
Агент Дейл Купър преди 9 години
И Джейк Джиленхол беше бая ограбен, направо сумати добри филми последните години.
1
1
 
5
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
На седмото небе всичко се еее Елено моме шарено.Лошо,че Леонардо Ди Каприо не получи номинация.