"Американски снайперист" пак е номер 1 в US бокс-офиса

Втори остана филмът с Джей Ло "Съседско момче"
Обновена: 26 яну 2015 10:32 | 26 яну 2015 10:22,
6
"Американски снайперист" пак е номер 1 в US бокс-офиса
Снимка: Архив Reuters

"Американски снайперист" на Клинт Истууд оглави за втора поредна седмица бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 64,4 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

Общите приходи на филма на Клинт Истууд, който получи шест номинации за наградите "Оскар", станаха 200,1 милиона долара на вътрешния пазар. Той спечели и 17,6 милиона в киносалоните по света. Филмът вече подобри рекорда на "Аватар" за януарски дебют, поставен през 2010 г. и е с най-добри печалби от претендентите за "Оскар".

На второ място с много по-ниски резултати е дебютният "Съседското момче" с Дженифър Лопес в ролята на учителка, която започва връзка с по-млад мъж. Приходите от филма са 15 милиона долара. Другите два премиерни филма останаха много по-назад.

"Странна магия" на "Лукасфилм" и "Дисни" зае седмо място с 5,5 милиона долара приходи, а "Мортдекай" с Джони Деп и Гуинет Полтроу остана девети с 4,1 милиона долара.

Трети в бокс-офис класацията на Северна Америка е "Падингтън" с 12,4 милиона долара, следван от "Кум под наем ООД" с 11,6 милиона долара. Пети е "Твърде лично 3" със 7,6 милиона долара.

В световната бокс-офис класация на първо място е "Хобит: Битката на петте армии" с приходи от 54,2 милиона долара, следван от "Твърде лично 3" и "Американски снайперист".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
shmatarok преди 9 години
До ШопТака си е ... само дето Клинт вече е над 80-те ;-) през Май 2015 г. ще направи 85 г. ... да е жив и здрав !!!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Главната роля изпълнява Брадли Купър ,по истински случай . Американския снайперист се казва Крис ( който е жив )Той също разказваше за живота си като снайперист - колко дълго стоиш на едно място и наблюдаваш , че накрая ти се иска да се изправиш . И казва , колко други снайперисти е спасил , като им съобщава по телефона от къде се прицелват в тях . Трудно му е било да се върне в цивилния живот - да излезе и да върви свободно навън да си сред хората и никой да не се прицелва в теб !
2
1
 
2
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
ХХХ милиона долара и век разлика в годините вече не е проблем. Тооо ''не е заради парите'' и "аз не съм такава", а истинска любов от сърце...към парите.
1
3
 
15
 
! Отговори
вежлив лос преди 9 години
А "украински снайперист", пак по американски сценарий накъде се движи?