На кино: Овцата Шон за деца с аутизъм

Звукът ще бъде по-тих, зрителите ще могат да се разхождат
Обновена: 27 яну 2015 13:47 | 27 яну 2015 13:47, Александър Попов
3
На кино: Овцата Шон за деца с аутизъм
Снимка: А Плюс Синема

Първите в България кинопрожекции, адаптирани към нуждите на хора с атузимъм, ще се състоят в седем града в цялата страна.

Деца и възрастни със специални нужди ще могат да гледат премиерната анимационна комедия “Овцата Шон: Филмът” в най-модерните киносалони на регулярни цени.

Инициативата е на филмовия разпространител А Плюс Синема и се реализира с подкрепата на верига кина Cinema City.

Еднократните специални прожекции ще се случат на 7 февруари от 10:30 часа в Cinema City Mall of Sofia, Cinema City Пловдив, Cinema City Бургас, Cinema City Русе, Cinema City Стара Загора, Метропол Враца и Cinemagic Търговище.

Стандартният кинопоказ често е сериозно предизвикателство за зрителите от аутистичния спектър, както и за такива със сетивни или интелектуални затруднения. Силният многоканален звук и тъмнината причиняват тревога у някои от тях, а нуждата да изразяват емоциите си понякога бива посрещната с неодобрение от други зрители.

Извънредните прожекции на новия анимационен хит от създателите на “Пиратите! Банда наудачници” ще бъдат достъпни за всички зрители, независимо дали имат специални нужди или просто предпочитат по-ненатоварващо за сетивата прекарване.

Нивото на звука ще бъде по-ниско от обичайното и ще са активни само колоните в предната част на киносалона. Светлините в залата ще бъдат полузагасени, няма да има трейлъри преди началото на филма, а зрителите ще бъдат свободни да се движат из киносалона.

Модификациите са съобразени с дългогодишния опит на големите британски киновериги, както и с ценните съвети на „Асоциация Аутизъм”, която радушно приветства идеята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: аутизъмкиноовцата Шон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала за идеята! А това филмче е любимо на цялото семейство :)
2
0
 
3
 
! Отговори
Ева преди 9 години
Да ,но за децата аутисти е изнервящо да са сред много хора .....
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо хубаво и полезно да прочета.