Да надникнем зад кулисите на наградите "Оскар"

Факти, които не знаете, за най-голямото събитие в киното
Обновена: 22 фев 2015 23:00 | 22 фев 2015 22:51, Екип на Bulgaria On Air
3
Да надникнем зад кулисите на наградите "Оскар"
Снимка: Архив Reuters

Да надникнем зад кулисите на най-голямото събитие в шоубизнеса - наградите "Оскар" и  да се потопим във финансовите и парични измерения на церемонията. Представяме ви едно море от любопитни факти и космически цифри.

Харчат се по 25 000 долара за червен килим, 45 000 долара за статуетки, 250 000 долара за охрана, 42 000 долара за шампанско, 25 000 долара за трюфели, 10 000 за пликовете с имената на победителите.

Дизайнерът Марк Фридланд прекарва 110 часа в ламиниране, сгъване и щамповане на 488 плика. Само 24 ще бъдат отворени. Но всички кандидати за престижната статуетка харчат стотици хиляди за взия и имидж. А тайната парола към света на "Оскарите" е пари, много пари.

Наемът на Долби Тиътър в Лос Анджелис, където се провежда церемонията, е малко под милион. Големи компании се борят с нокти и зъби, за да си извоюват ефирно време. Цедката е Академията за филмово изкуство. Веднъж преминали през нея, фирмите плащат по минимум  1,5 милиона долара за 30 секунди.

Всяка година само един автомобилен гигант може да рекламира колите си по време на церемонията. Забранени са продукти, отнасящи се до хигиената на жените. Не могат да бъдат излъчвани никакви реклами, в които участва актьор с номинация или такъв, който ще връчва статуетка.

Правилата са строги, защото наградите Оскар са индустрия за милиони.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Микс" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
2
 
! Отговори
8 преди 9 години
А С ТЕЗИ ПАРИ МОЖЕШЕ ДА НАХРАНЯТ ДОСТА ГЛАДНИ ХОРА !ПОСЛЕ ЩЕ НИ ПРИЗОВАВАТ КЪМ БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ-ДАЙТЕ ДА ДАДЕТЕ!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забранено е да се надниква. Противозаконно е.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Насрахте се- 5 статии за оскарите в рамките на час. Съберете си цялата плява в една статия, ставате досадни с истериите си.