Кой ще грабне "Оскар" за най-добра женска роля?

Вижте кои са най-вероятните победителки в надпреварата
22 фев 2015 22:31, Екип на Bulgaria On Air
7
Кой ще грабне "Оскар" за най-добра женска роля?
Снимка: Архив Reuters

Безмилостно жестока тази година ще бъде борбата за "Оскар" за най-добра актриса в главна роля.

Със статуетка почти сигурно ще се прибере Джулиан Мур за превъплъщението си в професор по лингвистика, на която е поставена диагноза болестта на Алцхаймер.

Червенокосата актриса вече взе наградите за най-добра главна женска роля на Гилдията на американските актьори. "Да наречем филмът „Все още Алис“ сълзлив, би прозвучало неточно. Вероятно все още има петна от сълзи в киносалона", пише вестник Guardian за лентата.

Следа в съзнанието ви със сигурност е оставила и Розамунд Пайк с играта си в „Не казвай сбогом“. Британската актриса е истински хамелион с невероятна притегателна сила в лентата на Дейвид Финчър.

Голям пробив в киното прави и една друга британка - 31-годишната Фелисити Джоунс. В биографичния филм "Теорията на всичко" тя играе съпругата на великия астрофизик Стивън Хокинг. Тя е нежна, крехка и в същото време непоколебима и независима, със силна вяра в Бог. Ролята й донесе първите в кариерата й номинации в категориите за главна женска роля за всички престижни награди - Златен глобус, БАФТА и Оскар.

И докато Фелисити призовава да се отдадем на приключенията в живота, другата претендентка за Оскар, Рийз Уидърспуун ни приканва да се впуснем в приключенията на дивото.

Кино-лентата с едноименно заглавие е пълна с обрати и с разтърсващата до болка искрена изповед на жена, която е изгубила всичко и е открила себе си сред дивата природа на Америка. От пустинята Мохаве, където дори на слънцето му е горещо, героияната Черил Стрейд прави първите крачки към приключението на живота си – 1800-километров преход по Тихоокеанския хребетен път. Нарамила огромната си раница с прозвище Чудовище, Черил се отправя на най-лудото и диво приключение с неизвестен край.

За престижната статуетка се бори и Марион Котияр за ролята си в „Два дни, една нощ“. „Лудост е, че съм номинирана за белгийски филм. Това наистина е изненада, не съм правила кампания. Сигурна съм, че ще спечели Джулиан Мур, но съм толкова щастлива да заведа филма на Дарден в Холивуд“, сподели чаровната французойка в навечерието на Оскарите.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Микс" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 9 години
Хамелион, кино-лента?!?? СЕРИОЗНО? Наемайте на работа хора завършили поне 6-и клас!
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джулиън Мур може да е била червенокоса, ама сега е белокоса вече :-)
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Джедай МастърОк Джедай! И аз за нея ще викам тогава. А другите кои са?
1
7
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Джулиан Муур е много хубава жена и много добра актриса. Аз ще викам за нея.