"Спондж Боб: Гъба на сухо" остана лидер в бокс-офиса у нас

На втора позиция е "Кingsman: Тайните служби"
5 мар 2015 14:45,
5
"Спондж Боб: Гъба на сухо" остана лидер в бокс-офиса у нас
Снимка: Архив Reuters

"Спондж Боб: Гъба на сухо" остана начело на най-гледаните филми у нас и след дългия третомартенски уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. За десетте дни на екраните историята на вече познатия герой от анимационния сериал, този път разказана в пълнометражен филм, е гледана от 48 674 зрители и има 430 551 лева от билетите им.

На втора позиция е "Кingsman: Тайните служби", създаден по комикса "The Secret Service" на Марк Милър и Дейв Гибънс. Историята за това как героите на Марк Хамил, Самюъл Джаксън, Колин Фърт, Марк Стройнг, Майкъл Кейн застават един срещу друг заради глобалната заплаха над човечеството е вече 10 дни на екраните у нас и има 38 581 зрители и 343 292 лева от билетите им.

Трети по ред сред най-гледаните филми е "Петдесет нюанса сиво", създаден по книгата на Ерика Мичъл Ленард. Филмът за студентката по литература Анестейжа Стийл и милиардера Крисчън Грей, в чиито роли влизат Дакона Джонсън и Джейми Дорнан е вече 19 дни на екраните у нас и има 163 525 зрители и 1 291 084 лева приходи.

Четвърти в топ 10 е "Американски снайперист", създаден по книгата на Крис Кайл под режисурата на Клинт Истууд. Носителят на "Оскар" за звуков монтаж и още куп филмови награди с Брадли Купър и Сиена Милър е гледан от 11 685 зрители и има 115 278 лева приходи от билетите им за първите пет дни от премиерата му у нас.

На пета позиция е "Пътят на Юпитер" на Анди и Лана Уашовски. Футуристичният разказ за това как дете на англичанин и рускиня става Кралицата на Вселената и всичко, което й се случва е свързано с опитите да бъде унищожена, пресъздаден от Мила Кунис, Чанинг Тейтъм, Еди Редмейн, Тери Гилиъм, Шон Бий, е вече месец на екраните у нас и е гледан от 71 662 зрители и има 718 766 лева приходи.

Шеста позиция е за "Дякон Левски". Филмът на Максим Генчев с общо времетраене от 216 минути е вече 10 дни на екраните и има 27 380 зрители и 218 901 лева приходи.

"Търсачът" е на седмо място сред най-гледаните филми у нас. Режисираният от Ръсел Кроу разказ за австралиец, който търси гробовете на тримата си синове в Турция след края на Първата световна война е гледан от 2 811 зрители и има 24 289 лева от билетите им за първите пет дни на екран у нас.

На осма позиция е "Несломен", разказващ за живота на Луи Замперини, лекоатлет олимпиец от 1936 г. в Берлин, станал военнопленник на японските войски през 1943 г. по време на Втората световна война. Режисираният от Анджелина Джоли филм е гледан от 2 266 зрители и има 19 898 лева приходи.

Девета позиция е за "Героичната шесторка". Триизмерната анимация, която вече месец и половина е на екран у нас има 61 214 зрители и 566 911 лева приходи от тях.

На десета позиция е "Теорията на всичко". Филмовият разказ за физика проф. Стивън Хокинг, който страда от амиотрофична латерална склероза и в чиято роля влиза Еди Редмейн, за което получи наградата за мъжка роля на тазгодишните "Оскар"-и е гледан от 20 014 зрители и има 159 402 лева приходи от билетите им.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е най-малумното детско направено някога. Много е шарено, цветно, децата са като наркомани пред екрана, бързи кадри, светлини.... а посланията и въобще комуникацията на героите е под всякаква критика! В къщи е забранено заедно с Дисни канала!
2
0
 
2
 
! Отговори
Сп???нс преди 9 години
Само като прочетох българския "превод" на заглавието и ми стана странно , то да беше някоя дума популярна ,но тая! ?
1
2
 
9
 
! Отговори
Tъпоъгълник преди 9 години
Филми за тъпоумници и безмозъчни плазмодии... Гъба на сухо. WTF??