Филм за Петя Дубарова прожектират в Бургас

" имах толкоз много да ви кажа..." е на режисьора Александър Томов
15 апр 2015 11:46, Петя Славова
9
Филм за Петя Дубарова прожектират в Бургас
Марка с лика на поетесата. Снимка: Булфото

Документален филм за Петя Дубарова ще бъде прожектиран на 15 април от 18.00 часа в Дома на нефтохимика в Бургас.

"А имах толкоз много да ви кажа..." на Александър Томов събира интервюта с Недялко Йорданов и Христо Фотев.

Поводът за прожекцията на филма е 20-годишният юбилей на музея "Петя Дубарова". По този повод сестрата на поетесата Елица Дубарова сподели пред БНР: "Неслучайно назовахме филма документално-поетичен. Двамата със Сашо бяхме единодушни, че при Петя животът и творчеството са в синхрон и затова архивът, който сме използвали, е неразривно вплетен с нейните стихове, които се рецитират от актрисата Ванча Дойчева".

Режисьорът Александър Томов допълни, че в неговата творба има много ценни кадри и архивен материал, който никъде не е показван.

На 25 април Петя Дубарова щеше да навърши 53 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Веселин УзуновЩом като имаш предполагам компинтер и можеш да го ползваш как до сега нищичко в стихове не си прочел .МНОГОООООО МНОГООООООО ЖААААЛКОООООО.
7
0
 
7
 
! Отговори
... преди 9 години
Ще пари мисълта, че две нещаНе можеш никога да си възвърнеш: Живота да избавиш от смъртта И времето назад да върнеш! Изтича песента като вода! Но времето остава нейна стража. Дотука спира моята следа, А имах толкова много да ви кажа. TimePink Floyd
6
0
 
5
 
! Отговори
... преди 9 години
И времето ще сграбчиш ти без жалСъс трескави ръце и ужас леден. Към слънцето с пресъхнали очи, Съсипан, прежаднял ще се катериш. Но слънцето жестоко ще мълчиИ нищо ново няма да намериш, Защото си съвсем обикновен човекНа средна възраст. Много скороЕ може би и онзи страшен ден, Когато смърт очите ще затвори. Ще върнеш ли, дали ще върнеш пакЗагубеното, вече пропиляно?!На карта ще залагаш, светъл брягЩе търсиш, но във тебе като рана
5
0
 
5
 
! Отговори
"A имах толкоз преди 9 години
... да ви кажа" е нейния превод на Time на Pink Flojd :Текат минути, часове и дниВ безспирен бяг безследно отлетели. Как страшно в тези четири стениТи блъскаш свойте мисли посивели. И чакаш някого. Но идва ден, Когато по пътеки осветени, От блясъка на слънце озарен,с изопнати от дъжд прохладни вениЩе спреш за миг внезапно покосенОт мисъл: Младостта е изживянаИ как ли ще признаеш ужасенПред себе си, че тя е пропиляна. И истински все още неживял, Денят ти сив отмерва пулс последен.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Историята и е доста тъжна, но така и не ми стана ясно как човек може да се самоубие заради такава глупост? Така, че да ме извиняват близките й, но момичето е било колкото талантливо, толкова и с лабилна психика. А иначе браво, че сте се сетили за нея! Някои от стиховете и са много хубави.
3
0
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
do anonimen,ne toi ne e nito veselin,nito uzunov.Toi e po-skoro ot roda na Uzun Arach.t.e.turchin
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех, Веско, Веско, ВескоооПредполагам, че си на около 18, а гледането на Биг Бро с нЕкоя от чалга каките изчерпва ежедневието ти
1
36
 
2
 
! Отговори
Веселин Узунов преди 9 години
За първи път я чувам тая Петя Дупарова ,па чак и музеи са и направили.