Скалата привлече зрителите в кината

"Сан Андреас" с негово участие оглави бокс-офиса на САЩ
1 юни 2015 11:54, Петя Славова
2
Скалата привлече зрителите в кината
Снимка: Александра филмс

Филмът "Сан Андреас" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от продажбата на билети през дебютния си уикенд на екран, възлизащи на 53,2 милиона долара, предадоха световните информационни агенции.

Главната роля в "Сан Андреас" - на пилот на спасителен хеликоптер, който трябва да спаси дъщеря си след опустошително земетресение в Калифорния, изпълнява бившият кечист, преквалифицирал се в актьор Дуейн "Скалата" Джонсън.

С успешната си кариера в киното той стана една от най-доходоносните звезди на Холивуд, благодарение отчасти на ролята си в поредицата "Бързи и яростни". "Сан Андреас" е филмът с най-успешен дебют в бокс-офис сред продукциите с участието на Дуейн "Скалата" Джонсън, които не са продължения, пише БТА.

На второ място в класацията с 14,8 милиона долара е музикалната комедия "Перфектният ритъм 2". Следва първенецът от миналата седмица - антиутопията "Утреландия" с Джордж Клуни, с 13,8 милиона долара.

Четвърта и пета позиция в бокс-офиса заемат филмите "Лудия Макс: Пътят на яростта" и "Отмъстителите: Ерата на Ултрон". Приходите от продажбите на билети за двете продукциите в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 13,6 милиона долара и 10,9 милиона долара

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Скаличката преди 8 години
Аз съм Скаличката и съм голям фен на Скалата!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
mnogo typ film,