Ето ги и новите динозаври: Генно модифицирани

Новият "Джурасик свят" – красив и кръвожаден
12 юни 2015 13:30, Петя Славова
7
Ето ги и новите динозаври: Генно модифицирани
Снимка: Форум Филм

Доста време мина, когато за първи път ревът на динозавър Рекс не остави зрителите безпристрастни към обитателите на „Джурасик парк”. След далечната 1993 г, когато Спилбърг засне началото, последваха „Изгубения свят” и „Джурасик парк 3”, но последният предизвика и силна доза разочорование.

Ето, че към позабравения свят отново насочва вниманието ни режисьорът Колин Тревъроу, а авторът на динозавърския сюжет Майкъл Крайтън вече не е сред живите.

„Джурасик свят” ще ни потопи в света на динозаврите, живели преди милион години, благодарение на новите технологии. Сюжетът ни завлича 22 години след началото на историята. Във време, когато човечеството все по-трудно задоволява воайорските си потребности и дори атракционни като „Джурасик свят” може да му се сторят скучни. А в тази нова динозавърска земя хлапетата могат да яздят динозаври, така както биха се качили на слон в Африка. Също така имат възможност да се доближат непосредствено и да повървят в невидима сфера сред любопитните видове, населявали някога планетата ни, с част от тях да си играят или дори да им дадат храна от собствената си ръка.

Главната героиня Клеър (Брайс Далас Хауърд) е отдадена изцяло на работата си да привлича все повече финансови ресурси от богаташи, чудещи се къде да си дянат парите като собственикът на този динозавърски атракцион, изигран от индиеца Ирфан Хан. За да прибере парите им, е готова да покаже чисто новото изобретение – генно модифициран екземпляр, съчетаващ интелигентност, ловкост, сила и жестокост. Самата тя също се оказва любопитен вид звяр, можещ да прекоси джунглата на високи токчета, докаго бяга от последния писък на модата сред динозаврите. Онзи вид, който само прегорелият ум на учения (Хенри Ву) и болните му амбиции може да създаде.

Нейн екранен партньор е обичащият опасностите Оуен - Крис Прат („Пазители на галактиката”), не държащ на официалностите, успял да дресира опасни влечуги като велосирапторите.

Въпреки че липсват старите персонажи от историята на Спилбърг „Джурасик свят” се отнася с уважение към класиката. Създаден за 3D филмът оставя зрителя да се наслади на могъществото на природата, да се докосне до изчезналите видове и да усети силата им.

Има напрежение, остроумен на места диалог и впечатляващи визуални каскади. Деца в опасност, амбициозни военни (като героя на Винсънт д'Онофрио), готови да обединят усилията си, само за да се нарекат първи изобретатели.

Любопитно е, че в „Джурасик свят” човечеството подава ръка на животните и се опитва да се сприятели с тях, колкото и да са страховити, да усети природата им и да ги уважава.

Продукцията има и недостатъци в драматургията. От толкова много хищничество, се пренебрегват започнати сюжетни линии. Сред тях е обяснението, че родителите на главните деца- герои се развеждат, а в един момент ги виждаме да треперят над отрочетата си заедно.

Всъщност доста тела попадат в челюстите на свирепите хищници, така че филмът се препоръчва за деца над 13 години. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време какви филми за динозаври имаше... А сега документални за нас правят...
3
3
 
4
 
! Отговори
hmmm преди 8 години
putrivte dva komentara shte si reja glavata ako ne sa ot hora nad 50 godishna vuzrast ot tip ,,veche nishto ne e kato edno vreme,, Starchoci koito jiveqt sus spomenite si, ako sveta ne se razvivashe napred oshte shtqhme da ne sme slezli ot durvetata
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямало. Има ама ти си толкова задръстен, че няма как да знаеш. Има си филми просто за разтоварване.
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече хубави филми НЕ правят! И това може би е умишленно, за да затъпява населението и да се превърна в една маса, която да консумира само продуктите на големите корпорации и да слугуваме на богатите. Първите два филма за Джурасик парк стават, този само по рекламата си личи, че е правен 90% с компютър и се е прекалило със спец ефектите