"Каръци" в Москва

Филмът на Ивайло Христов фаворит на критиката
26 юни 2015 12:25, Петя Славова
0
 "Каръци"  в Москва
Ивайло Христов. Снимка: Булфото

Победителите на 37-ия Московски международен кинофестивал (ММКФ) ще бъдат обявени тази вечер в московския театър "Росия". За главната награда "Златен Свети Георги" се състезават 12 филма, сред които 3 руски, предаде ТАСС.

Именно филмите на руските кинорежисьори са фаворити на журналистите и критици. Сред тях на първо място е "Орлеан" на Андрей Прошкин, лидер в традиционното гласуване на федерациите на киноклубовете на Русия. Филмът на Прошкин може да се бори за наградата за режисура и за Голямата награда на кинофестивала, пише БТА.

Драмата "Мили Ханс, скъпи Пьотър" на режисьора и сценарист Александър Миндадзе, заснет на немски език съвместно с Германия и Великобритания, освен за някое от главните отличия може да бори също и за наградата в категорията най-добър актьор за Якоб Дил, превъплътил се в образа на немския инженер Ханс.  Третият руски филм на ММКФ е анимационно-игралният "Арвентур" на Ирина Евтеева.

Сред чуждите филми тази година фаворити на критиката на 37-ия Московски международен кинофестивал (ММКФ) са българската  продукция "Каръци" на Ивайло Христов, киноповестта на Горан Радованович от Сърбия за съдбата на косовските сърби "Анклав" , както и лиричният филм на иранския режисьор Мехдад Гафарзаде "Морето и летящата риба" .  "Анклав" е на първо място в класацията на зрителите.

Победителите на 37-ия ММКФ се избират от международно жури, което тази година е председателствано от френския режисьор и сценарист Жан-Жак Ано, а в състава му е актрисата Жаклин Бисе. На закриването на кинофестивала ще бъде показан филмът на италианския кинорежисьор Серджио Кастелито "Никой не се спасява сам".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари