"Джурасик свят" още на върха

За трета седмица оглавява бокс офиса в САЩ
29 юни 2015 13:34, Петя Славова
3
"Джурасик свят" още на върха
Снимка: Форум Филм

Продължавайки тиранозавърския си касов успех, филмът "Джурасик свят" на "Юнивърсъл пикчърс" за трета поредна седмица е начело в бокс-офис класацията на Северна Америка с нов "домашен" рекорд, предадоха световните информационни агенции.

След като дебютира по кината с рекордни приходи в международния бокс-офис, възлизащи на близо 512 милиона долара, за по-малко от две седмици лентата прехвърли границата от 1 милиард долара, пише БТА.

През третия уикенд след излизането си на екран в Северна Америка "Джурасик свят" събра 54,2 милиона долара от продажбата на билети. Прибавяйки сумата към досегашните приходи, продукцията стана първата, преминала границата от 500 милиона долара в домашния бокс-офис само за 17 дни.

Второ място в класацията с 52,1 милиона долара заема анимацията "Отвътре навън" на "Пиксар". Следва комедията "Приятелю, Тед 2" с 32,9 милиона долара от продажбата на билети.

Четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка заемат семейната приключенския "Макс" и комедията "Шпиони".

Приходите от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада за двата филма през уикенда възлизат съответно на 12,2 милиона долара и 7,8 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
hahahaha ...za6to e Kitay a ne China
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скъпи преводачи на заглавия на филми в България, какво значи думата 'Джурасик'? И защо филмът не е преведен 'Юрски парк', както и трябва да бъде?
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Филмът си е типичният фантастичен екшън без грам смисъл, но с много напрегнати моменти. Така че ако някой иска малко адреналин без да се напряга да мисли - това е филмът.