Александър Сокуров в надпревара за "Златен лъв"

Режисьорът ще покаже "Франкофония" във Венеция
29 юли 2015 15:35, Петя Славова
0
Александър Сокуров в надпревара за "Златен лъв"
Снимка: архив, Reuters

Руският кинорежискьор Александър Сокуров, лауреат на Държавната награда на Русия и носител на отличието "Златен лъв" /за филма "Фауст" през 2011 година/ ще покаже на 72-ото издание на кинофестивала във Венеция новия си филм "Франкофония", предаде ТАСС.

Общо в основната конкурсна програма на кинофестивала са включени 21 филма от 22 страни, сред които 4 са италиански. За наградата "Златен лъв" ще се състезават футуристичната лента "Равни" на Дрейк Доремус с Кристен Стюарт и Никълъс Холт в главните роли, "A Bigger Splash" на Лука Гуаданиньо с Тилда Суинтън, Дакота Джонсън и Ралф Файнс, и военната история "Beasts Of No Nation" на Кари Фукунага с Идрис Елба.

Конкурсната програма включва също анимацията "Anomalisa" на Чарли Кауфман и Дюк Джонсън, "Сърце на куче" на Лори Андерсън и филмът "Датчанката" с режисьор и изпълнител на главната роля носителите на "Оскар" Том Хупър и Еди Редмейн.

Повече от 50 продукции ще бъдат включени в другите секции: "Хоризонти", "Седмицата на критиката", "Авторско кино" и "Опера прима" /дебюти/, пише БТА.

Тази година във Венеция ще бъдат показани реставрираните специално за кинофестивала шедьоври на Сергей Айзенщайн "Александър Невски" и на Федерико Фелини "Амаркорд".

72-ото издание на кинофестивала във Венеция ще бъде открито на 2 септември с филма "Еверест" на режисьора Балтазар Кормакур с Джейк Гиленхал и Робин Райт. Фестивалът ще продължи до 12 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари