"Кого да нападнем сега" – външната политика на САЩ

Режисьорът Майкъл Мур с нов документален филм
Обновена: 30 юли 2015 14:12 | 30 юли 2015 12:53, Петя Славова
9
"Кого да нападнем сега" – външната политика на САЩ
Снимка: архив, Reuters

Не за първи път известният американски режисьор-документалист Майкъл Мур ядосва американците с филмите, които прави за тях. След като разкри несъвършенствата на здравната реформа на САЩ и показа много други техни недостатъци, той е готов и с най-новия си филм, свързан с външната политика на страната. 

"Кого да нападнем сега?" /Where to Invade Next/ удря право в агресивността на американското правителство, предаде ТАСС, като се позова на състояла се в интернет пресконференция с помощта на мобилното приложение Periscope /"Перископ"/.

"Проблемът с непрекъснатата война, която водят Съединените щати, ме занимава отдавна. Тя осигури необходимия материал за следващия ми сатиричен филм - разказва режисьорът. - Сега ние живеем в САЩ във време, когато на страната непрекъснато й е необходимо да има враг. Именно търсенето на този враг позволява военно-промишленият комплекс да се задържа на повърхността, а също на компаниите да натрупат много пари."

Мур съобщава, че премиерата на филма ще се състои на откриващия се на 10 септември международен кинофестивал в Торонто, пише БТА.

"В новата си творба Майкъл Мур се обръща към познатата му тема как функционират правителството на САЩ и неговата военна машина" - пише "Холивуд рипортър". Изданието подчертава, че Мур е работил над лентата в атмосферата на повишена секретност.

Майкъл Мур е един от най-изявените режисьори на съвременното документално кино. Сред получените от него награди са "Оскар" за лентата "Боулинг за Колумбайн" и "Златна палма" от кинофестивала в Кан за "Фаренхайт 9/11".Носител е също на наградата "Сезар" и на други отличия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече и американците виждат,че САЩ не може без войни!През последните години бяха нападнати Сърбия, Ирак, Либия, Афганистан и Сирия! И всичко това под крилото на НАТО ,за което плащат всички, а печелят производителите на оръжия от САЩ !
3
2
 
13
 
! Отговори
ПОП преди 8 години
До АнонименТАЗИ МИРОДИЯ НИ ИЗЛИЗА СОЛЕНА!БЕЖАНЦИТЕ ГИ ОБИРА ЕВРОПА.КОЙ РАЗБУТА ИРАК,СИРИЯ , ЛИВАН ,АВГАНИСТАН.?????
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добре да се самонападнат и да оставят света на мира.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е съвсем точно това заглавие е. Точното е "На всяка манджа - мерудия".