Възможностите на Круз в "Мисията невъзможна"

Петата част от поредицата е в кината от 31 юли
31 юли 2015 13:35, Петя Славова
6

Снимка: Форум филм

Няма как Том Круз да стане Джеймс Бонд. Все пак за избор на този герой - размерът има значение и дори Даниел Крейг е бил спорен, тъй като се е смятал за по-нисък от персонажа на Ян Флеминг.

Затова пък Круз не се отказва да бъде специален агент и ето го вече в петата част на "Мисията невъзможна". Едва минала световната премиера на новия епизод от поредицата, актьорът вече заяви, че готви шестата част.

Иначе и тук ще видим Том Круз надянал образа на безпогрешния Итън Хънт, на който му светва лампичката винаги, когато някой му обясни, че нещо е невъзможно да се случи. И макар този път екшън сцените да не са толкова зрелищни, както в други епизоди от поредицата, героят и този път ще трябва да се справи с доста мисии, изглеждащи нереални за обикновен човек.

Ще бъде на ръба на закона, подгонен от една страна от тайна и опасна организация като Синдиката, а от друга от самото ЦРУ, като по петите му ще е самият самоуверен директор, изигран от Алек Болдуин. Така темпото в петата част ще държи в напрежение почти през цялото време. Хънт, заедно с другите от неговия отдел ОНМ ще им се наложи да действат на няколко фронта едновременно, като в съвършените им планове все ще изниква нещо непредвидимо при изпълнението им.

Надпреварата с агент 007 продължава, когато сюжетът ни отвежда и във Великобритания, но вместо кралицата, на Итън Хънт ще му се наложи да спаси британския премиер. Дано Лондон не се сърди много на Круз и компания, които направо забиват техните агенти в земята. Не е пренебрегната и любовната афера във филма. Двойната агентка Илса Фауст, изиграна от Ребека Фъргюсън, води героя на Круз от Казабланка до дъното, като до финала не е ясно тя на чия страна е.

"Ако искаме драма, да идем на опера", заявава героят на Круз и отвежда следващия напрегнат момент във Виена, където е надвиснала опасност над важни политици, решили да посетят културното събитие. И под звуците на Пучини и неговата "Турандот" се случват драматични бойни сцени на няколко нива, буквално. 

Може би звучи успокояващо за някои, че подобна опасност не може да надвисне над български политици. Все пак да ги видиш като зрители на подобни културни събития е изключителна рядкост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уникален ЕКШЪН филм и добра игра на Том Круз...
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги ми е бил противен актьор, то не бяха секти, все нещо бърза във всеки филми, а всичките му филми са си бозици, както и камерата да го снима отдолу, 1.70 е, няма да стане по-висок.
4
0
 
3
 
! Отговори
СС преди 8 години
от сега се подготвя последната серия от поредицата - МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА: ХОЛИВУДСКА ПЕНСИОННА РЕФОРМА
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
круз не ме кефи, да се пенсионира вече
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е слайдшоу, круз е на другите
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този на снимката не е Том Круз.