"Мисията невъзможна" 5 – най-гледана в САЩ

Ето какъв е и бокс офиса в Северна Америка
Обновена: 3 авг 2015 13:27 | 3 авг 2015 11:52, Петя Славова
1
"Мисията невъзможна" 5 – най-гледана в САЩ
Снимка: Форум Филм

Том Круз продължава невероятната си мисия. Петият филм от най-успешната поредица с неговото участие - "Мисията невъзможна: Престъпна нация", оглави бокс-офис класацията в САЩ и Канада през премиерния си уикенд с приходи от продажбата на билети в размер на 56 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

В петия филм от "Мисията невъзможна" Том Круз се завръща на големия екран в ролята на агент Итън Хънт, чийто образ пресъздава вече почти 20 години. Актьорът с три номинации за "Оскар" продължава сам да изпълнява каскадите в напрегнатия екшън. Най-опасната от тях го показва летящ на крилото извън борда на военно-транспортен самолет на височина от 1700 метра над земята, пише БТА.

Още по темата

Режисьор на продукцията е Кристофър Маккуори. Във филма освен Том Круз участват Джереми Рънър, Алек Болдуин и др. "Мисията невъзможна: Престъпна нация" бе с бюджет от 155 милиона долара, но вложените средствата вече са се изплатили. От разпрострението по света филмът е спечелил 121 милиона долара. А това е едва премиерният му уикенд.

По принцип "Мисията невъзможна" е един от най-печелившите проекти на "Парамаунт пикчърс". Четирите досегашни филма от поредицата са донесли на създателите си приходи в размер на над 2 милиарда долара. Затова не е чудно, че вече се подготвя и "Мисията невъзможна 6". Снимките трябва да започнат през 2016 година.

На второ място в бокс-офис класацията този уикенд се нарежда комедията "Ваканция" на режисьора Джон Франсис Дейли, в която Ед Хелмс, Крис Хемсуърт и Кристина Апългейт изпълняват главните роли. Лентата, която тръгна по кината от миналата сряда, донесе при бюджет от 30 милиона долара приходи от продажбата на билети в размер на 21,1 милиона долара.

На трето място в бокс-офиса на Северна Америка е дванадесетият филм от киновселената на компанията "Марвел" - "Ант-мен" с 12,6 милиона долара. При бюджет от 130 милиона долара, той вече е донесъл на създателите си 291,6 милиона долара. Веднага след него с 12,2 милиона долара се нарежда анимацията "Миньоните". Общо приходите от филма са достигнали 854,6 милиона долара.

Пето място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема приключенската комедия "Пиксели" с Адам Сандлър, реализирала този уикенд 10,4 милиона долара или общо 102,1 млн. при разходи за производството 88 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари