Драма за Холокоста ще представи Германия в надпреварата за "Оскар"-ите

"Лабиринт от лъжи" е на Джулио Ричарели
28 авг 2015 20:36, Петя Славова
18
Драма за Холокоста ще представи Германия в надпреварата за "Оскар"-ите
Снимка: архив, Reuters

Драма за Холокоста бе избрана да представи Германия в надпреварата за наградата "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм следващата година, предаде ДПА.

Изборът на филма на родения в Италия режисьор Джулио Ричарели "Лабиринт от лъжи" - за опитите на прокурор да изправи бивш командир на концентрационния лагер в Аушвиц пред правосъдието, бе оповестен от специално жури, което представя германската филмова индустрия, цитирана от БТА.

"Лабиринт от лъжи" бе показан на миналогодишния филмов фестивал в Торонто. Става въпрос за една от двете ленти за Холокоста, които ще се борят за наградата "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм следващата година. Победителят ще бъде оповестен на церемония в Холивуд на 28 февруари.

Другият филм е унгарският "Синът на Саул" - дебютната творба на младия кинорежисьор Ласло Немеш. Лентата описва историята на Саул Ауслендер - евреин, който е депортиран в концентрационния лагер в Аушвиц и попада сред зондеркомандос - затворници, които работят в газовите камери.

Един ден Саул открива младо момче, което за кратко оцелява в газова камера. Саул вярва, че в това момче е разпознал сина си, потресен е и ще направи всичко, което е по силите му, за да го погребе

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: оскарЛабиринт от лъжи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оспорването на холокоста е престъпление. Научни проверки са също престъпление. Книги по въпроса са незаконни.Даже и след като поляците намалиха жертвите в полски концентрационни лагери от 4 мил до 1.5 милиона през 90-те години, пак останаха 6 милиона жертви.И то ги намалиха защото беше смешно, физически няма как толкова хора да са обгазени или убити, извозени, изгорени или погребани ...
6
0
 
19
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
До TulskiТези 6,000,000 са измислица,няма такова нещо!Доказано е!Жертвите са между 200 и 300,000 т.е. от порядъка на жертвите на другите народи!След края на войната евреите в Европа са повече отколкото преди нея!И това е доказано,в нета материали колкото щеш!Номера е да доят германците, до сега са платили на Израел над 100 млрд евро!
5
0
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Да не се събарят газовите камери!Съвсем скоро ще има остра нужда от тях! ;-)
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво се чудите бе ? Холивуд е еврейски ! Америка сама по себе си е еврейска страна ! Аз кино отдавна не гледам именно по тази причина
3
0
 
21
 
! Отговори
Евреинът Зюс преди 8 години
Щом е за холокоста, "Оскара" му е в кърпа вързан и го чака да го вземе.
2
0
 
29
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Миналата година двама канадски професора отидоха за по 3 години в затвора за това,че публично заявиха,че холокоста е измислица!
1
1
 
21
 
! Отговори
boko преди 8 години
STIGA S TAZI HOLOKOSTA.DO KOGA ZIONISTKITE HLEBARKI SHTE NI IGRAIAT S TOVA.