Джони Деп – по червения килим във Венеция

На кинофестивала ще е и Джейк Гиленхал
Обновена: 2 сеп 2015 09:38 | 31 авг 2015 12:54, Петя Славова
0
Джони Деп – по червения килим във Венеция
Снимка: архив, Reuters

Джейк Гиленхал и Джони Деп са сред актьорите, които се готвят да минат по червения килим на откриващия се идната сряда международен кинофестивал във Венеция, предаде ДПА.

Кинофестивалът във Венеция е най-старият в света. Гиленхал е звезда в трилъра "Еверест", с който ще бъде открит фестивалът. Филмът на Балтазар Кормакур ще бъде представен извън конкурсната програма и е с участието също на Кийра Найтли, Джош Бролин и Робин Райт, пише БТА.

Сред филмите извън конкурсната програма са също "Black Mass" на Скот Купър с участието на Джони Деп в ролята на бостънския гангстер Джеймс "Уайти" Бългър и "Spotlight" на Томас Маккарти с Майкъл Кийтън в образа на редактор на "Бостън глоуб", чийто екип разследва сексуален тормоз от свещеници.

За наградата "Златен лъв" ще се борят 21 филма. Сред тях са анимацията "Anomalisa" на Чарли Кауфман и Дюк Джонсън, "Кучешко сърце" на Лори Андерсън, "Датчанката" с режисьор и изпълнител на главната роля носителите на "Оскар" Том Хупър и Еди Редмейн, "Рабин: Последните дни" на Амос Житай - за убийството на израелския лидер Ицхак Рабин през 1995 г., "The Endless River" на Оливър Херманус, "11 минути" на Йежи Сколимовски, "Кланът" на Пабло Траперо, "A Bigger Splash" на Лука Гуаданино с Тилда Суинтън, Дакота Джонсън и Ралф Файнс, "Beasts of No Nation" на Кари Фукунага с Идрис Елба.

Фестивалът ще продължи до 12 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари