Таксиметровите шофьори и тяхната истина в "Съвместимост"

Нов филмов проект на Стефан Командарев включва и разкази на Чехов
Обновена: 1 сеп 2015 12:26 | 1 сеп 2015 11:32, Петя Славова
0
Таксиметровите шофьори и тяхната истина в "Съвместимост"
Стефан Командарев. Снимка: Булфото

След като засне "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и "Съдилището", Стефан Командарев подготвя следващия си филмов проект.

"Съвместимост" включва реални случки и персонажи, както и разказите на Чехов "Кавал", "Беда" и "Мъка". Сценаристи са Симеон Венциславов и Стефан Командарев.

В рамките на 24 часа в шест софийски таксита се случват шест истории, повлияни от абсурдите и проблемите на днешната българска действителност и обединени от една смърт, която ще даде шанс за нов живот. Шофьорите на таксита са водещите герои, те често са най-точните свидетели на действителността, включително и от тъмната й страна.

Някои от тях са принудени да бъдат психолози и терапевти, понякога спасители, други са агресори, трети са жертви. Те са част от истинския живот. Другите герои на тези истории са клиентите на такситата - различните лица на българското общество.

"Съвместимост" беше селекциониран като сценарий за развитие в MFI Script 2 Film Workshops - една от най-сериозните програми по кинодраматургия, финансирана от програмата "Творческа Европа" на ЕС.

На първия семинар от програмата - от 23 юни до 7 юли в Гърция, сценарият е оценен от експертите като един от най-перспективните. Проектът ще бъде представен на 24 септември на пазар на проекти в Утрехт, Холандия - Holland Film Meeting - Co-production Platform.

"Живея в България, тук растат двете ми деца. От много време поредица въпроси не ме оставят на мира - как и къде ще живеят децата ми, какво се случва в моята страна, накъде вървим, защо сме във все по-дълбока ценностна и духовна криза, къде сбъркахме, къде да търсим надеждата. Тези въпроси са в основата на филмовия проект "Съвместимост", казва Стефан Командарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари