Любов по време на война в "Обещанието"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 4 окт 2015 11:40 | 4 окт 2015 10:50, Петя Славова
2
Любов по време на война в "Обещанието"
Алън Рикман в "Обещанието". Снимка: IMDB

Познаваме Патрис Льоконт като автор на "Вдовицата на Свети Петър", "Момичето на моста", "Моят най-добър приятел", "Смешно". Французинът гостува у нас по време на Киномания 2007 г.

Режисьорът не скри тогава, че предпочита да разказва истории, които са лесни за възприемане, но оставят следа след себе си. Именно такъв е и филмът му "Обещанието".

Льоконт се вдъхновява от романа на Стефан Цвайг "Отпор на действителността" и ни връща в годините преди Първата световна война – 1912 г, за да ни убеди, че любовта е по-силна и от времето и от разстоянието. Романът на австриеца ни въвежда в света на германската аристокрация преди Първата световна война.

Главният герой е Лудвиг, който става личен секретар на болнав аристократ, а всъщност близостта му с неговата съпруга е далеч по-силна. Без думи и жестове двамата разкриват чувствата си, но войната е тази, която ще ги раздели.

След години ще стане ясно дали емоциите им са били толкова истински, колкото и силни в началото на техния романс. „

"Това е завладяваща със своята чувственост история. С изключително вълнение работих над емоциите на героите, така филигранно предадени от Цвайг в неговия текст. За мен бе удоволствие да създам филм, в който мълчанието е важно колкото диалога, филм, в който с малко думи се казва всичко", обяснява Патрис Льоконт за "Обещанието".

Актьорският състав е ръководен от Алън Рикман. Неговите мимики, хумор и способност с един жест да привлече зрителското внимание към персонажа си са удивителни. Ребека Хол и Ричард Мадън са другите актьори със значимо екранно присъствие в продукцията, описваща ефектно и същевременно деликатно епохата, в която отношенията могат да се развиват с години, но така и да не достигнат до желаните предели.

"Обещанието" се ангажира чрез личната история на главните персонажи да проследи сложната политическа епоха, където чувствата и обещанията често са поставени под съмнение. Гледайте филма на 4 октомври от 20.30 часа по  Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте си рекламирали протежето и най новия член на семейството, разбрахме го какви ще ги дроби....