Човекът е хищно животно в "Мухоловка"

Филмът – тази вечер по Bulgaria ON AIR
5 окт 2015 12:33, Петя Славова
1
Човекът е хищно животно в "Мухоловка"
Снимка: IMDB

Освен, че е хищно растение, мухоловката е и красиво. Режисьорът Роб Минкоф използва името му за филма си от 2011 г., за да покаже човека, зад чието миловидно излъчване се крие зверски глад към любов, приятелство, пари, убийства и какви ли не още изкушения.

Във филма му "Мухоловка" има и други породи създания, който обожават да превръщат останалите в жертви на собствените си планове. Минкоф, обаче умело оплита сюжетните линии, така че до последно няма да осъзнаем кой от кои е.

Криминалето започва като обичаен банков обир, но с всяка изминала минута действието изненадва с нови ходове. Главните роли са поверени на Ашли Джъд и Патрик Демпси. Актрисата играе красива касиерка в банка, а той е човекът, влюбен в нея – готов да я спаси от кошмара, в който е попаднала.

Като цяло късметът не е на тяхна страна, тъй като банковите обирджии се оказват от две групи, решили в един ден да ограбят именно този клон. Всъщност нещата са доста по-сложни. "Ако искаш да разсмееш Бог, разкажи му шибания си план", обяснява един от героите и във филма наистана всички планове се сгромолясват шумно и безупречно.

Режисьорът подхвърля следващата примамка към зрителя и тамън той си мисли, че е разгадал какво става, се появява нова версия. "Мухоловка" е ловко намигване към този жанр филми и го надгражда с това, че всеки персонаж има собствена индивидуалност, а грабители и жертви лесно могат да сменят местата си.

Сред запомнящите се образи са и най-неопитните криминални типове, дали си дори тъпо прякори като Фъстъка и Желе. Двамата са си близки повече отколкото двойка гейове в банята. Тези персонажи също така са добре познат тандем, продължил от двамата каръци-пирати от поредицата с Джак Спароу.

В актьорския състав е и номинираната за "Оскар" Октавия Спенсър, звездата от независимите филми Тим Блейк Нелсън и Мекай Файфър от "Спешно отделение". А всщъност кой би допуснал, че режисьорът Роб Минкоф, направил детските "Стюърт Литъл" и "Цар Лъв" ще се заиграе по този начин с криминалетата.

Апетитът идва с яденето. "Мухоловка"-та става все по-гладна, зрителският интерес също. Гледайте на 5 октомври от 20.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
iiiiiiiii преди 8 години
na lo6oto jivetno e 4ovek