Заигравка с президентската щерка в "Бягство от орбита"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 10 окт 2015 11:14 | 10 окт 2015 10:39, Петя Славова
0
Заигравка с президентската щерка в "Бягство от орбита"
Снимка: IMDB

Люк Бесон има влечение към историите за бъдещето. Доказа го в „Петия елемент“, а също и като продуцира фантастичния трилър „Бягство от орбита“.

Сюжетът ни запраща в 2079 г., където затворниците са изпратени чак в космоса, където дори са замразени. Лош късмет има, обаче дъщерята на президента (Маги Грейс), която решава да посети един такъв. Уви, моментът се оказва неподходящ и престъпниците успяват да се разбунтуват. На помощ на нежната дама идва своеволният агент Сноу (Гай Пиърс), който пък има задача да я спаси, за да изгебне едно несправедливо наказание – обвинение в шпионаж.

Режисьорите на филма Джеймс Матър и Стивън Сейнт Леджър ни предоставят един класически трилър, като спазват като по учебник стилистика на този жанр. Има заговор, има противопоставяне между доброто и злото, както и любовни искри в центъра на епизоди, нагорещени от динамичен екшън, а когато главните действащи лица са затворени на едно място (макар и то да е в космическото пространство), се повдига градуса на напрежението.

Маги Грейс има опит в това да е похитена в проекти, продуцирани от Люк Бесон. Такава е съдбата й и в "Твърде лично" с Лиам Нийсън.

"Бягство от орбита" няма да предостави много изненадващи обрати, но ще изпълни задължението си да забавлява. И Пиърс е печелившият коз в продукцията. Освен обаяние, той е този, който ръси забавни реплики. Героят му е небрежен, безцеремонен и покрай това може би ще успее да завърти главата на президентската дъщеря. Гледайте филма на 10 октомври от 20.30 часа по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари