Ашли Джъд подложена на сексуален тормоз от филмов бос

Холивудски актриси негодуват и срещу ниско заплащане
12 окт 2015 16:40, Петя Славова
7
Ашли Джъд подложена на сексуален тормоз от филмов бос
Снимка: архив, Reuters

Холивудските актриси са решени "повече от всякога" да не допускат да получават по-ниско заплащане от мъжете и да бъдат подлагани на сексуален тормоз, за да се сдобият с роли, пише агенция Франс прес.

Ашли Джъд със сигурност ще предизвика вълна от съчувствие в гилдията, след като разказа пред сп. "Варайъти", че е била подложена на сексуален тормоз в края на 90-те години на миналия век от един от най-уважаваните филмови босове в Холивуд. Актрисата му показала недвусмислено, че няма да отвърне на авансите му, но той я попитал дали няма да пожелае да го гледа гол, докато си взема душ.

"Навремето не си давах сметка какво ми се е случило, доверява 47-годишната звезда, цитирана от БТА. Трябваха ми години, за да осмисля колко неморално са се държали с мен, в разрез с всякакви закони!"

Въпреки че историята на Джъд не е единствена, тя е публикувана в момент, когато актрисите в Холивуд все по-активно се застъпват за своите права. Те не искат да бъдат третирани като хора втора ръка, когато застанат пред камерите.

Въпросът за нееднаквото заплащане между жените и мъжете в Меката на киното стана сюжет на медиите, след хакерската атака в студиата на "Сони пикчърс". Тогава стана известно, че носителката на "Оскар" Дженифър Лорънс е била с по-ниско заплащане от колегата си от Крисчън Бейл във филма "Американска схема".

Патриша Аркет осъди разликата в заплащането на актрисите, когато получи "Оскар" за своята поддържаща роля на нетрадиционна майка в лентата "Юношество". Звезди като Мерил Стрийп, Ема Уотсън и Гуинет Полтроу също се включиха в дебатите на тази тема. "Знаете ли, никой не струва толкова в Холивуд, колкото Робърт Дауни младши, каза пред сп."Варайъти" Гуинет Полтроу. Но ако ви кажа каква е разликата между хонорарите, със сигурност ще останете твърде изненадани!"

Според сп. "Форбс" Дауни младши е бил най-добре заплатеният актьор в Холивуд за трета поредна година с годишен приход от 80 милиона долара. А това е почти с 30 милиона долара повече от Дженифър Лорънс, най-добре заплатената актриса, с годишен приход от 52 милиона

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: холивудАшли Джъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По принцип са прави, защото без жени киното е едно нищо. Филм, в който има само нерези, не става за гледане. Жените правят филма.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно тая торба от снимката ли е тормозена бе????
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости!Всичко е в зависимост от актьора.Не вярвам на Джулия Робъртс да е платено по-малко във филмите и. Или на Мерил Стрийп.Аман от куха еманципация.Като искате да сте равни, вземете и вие някои от мъжките професии като дървосекачи, работници на нефтени платформи и т.н.Не съм женомразец, но това е малко в повече.
2
2
 
11
 
! Отговори
TORMOZZ преди 8 години
Ашли да беше избягала от тормоза - сега щеше да е нетормозена касиерка в Уолмарт с годишен доход 45000$, вместо да изкарва години наред по 450 000$.
1
0
 
12
 
! Отговори
Маке преди 8 години
Така се упробива у холивоод - со паре или содупе