Мия Уашиковска и Майкъл Фасбендер в "Джейн Еър"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
28 ное 2015 09:17, Петя Славова
2
Мия Уашиковска и Майкъл Фасбендер в "Джейн Еър"
Снимка: IMDB

Историята за бедното сираче Джейн Еър, което започва работа като гувернантка в богат дом и се влюбва в доста по-възрастния от нея господар мистър Рочестър се превръща в един от най-известните романи на Великобритания.

След като през 1943 г. в образа на Джейн се превъплъщава Джоан Фонтейн, а екранният й партньор е самият Орсън Уелс, следват още доста екранизации на едноименния роман на Шарлот Бронте. Сред по-известните е и тази, създадена през 1996 г. с Шарлот Генсбург и Уилям Хърт. Ето, че през 2011 г. към романа се обръща и Кари Фугуната.

Този път в главните роли ще видим Мия Уашиковска и Майкъл Фасбендер, които знаят как да изразят дълбоките чувства, които вълнуват персонажите им на екрана. Драмата ще покаже невнимателното и високомерно отношение на висшата класа към тази на гувернантките, ще онагледи нечовешкото поведение към бедните малки деца и същевременно ще създаде романтичен привкус с елементи на трилър, тъй като до самия олтар младата Джейн няма да разбере защо нейният възлюбен не може да се омъжи за нея.

Фугуната изследва отблизо персонажите си, откроява техните най-лични емоции. Също така майсторски пресъздава атмосферата на отминалата епоха, както и характерните за тогава обноски, излишества и прищевки.

На екрана ще разпознаем още Джуди Денч и Джейми Бел, изиграл Били Елиът. Гледайте „Джейн Еър“ на 28 ноември от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Към момента най-добрата екранизация на Джейн Еър е мини-сериалът на ВВС с Рут Уилсън и Тоби Стивънс.