Без Снежанка в "Ловецът: Ледената война"

Предисторията на приказката – от 22 април в кината
22 апр 2016 09:07, Петя Славова
1

 Снимка: Форум Филм

Аферата на Кристeн Стюарт с режисьора Рупърт Сандърс й коства любовта на Робърт Патинсън.  А също така и роля в продължението на "Снежанка и ловеца".

Така в продължението от новата интерпретация, Снежанка така и не участва. Сюжетът е съсредоточен около историята на Ловеца (Крис Хемсуърт) и неговата любима – войнът Сара (Джесика Частейн), а името на филма е "Ловецът: Ледената война".

Режисьорът Седрик Николас-Троян ни показва съвсем нова приказна история, която само използва някои от познатите от Братя Грим персонажи.

Така и тук има джуджета, но по-скоро по нрав приличат на тези от историите на Толкин, а Злата кралица Равена (Чарлийз Терон) си има далеч по-различни съперници от Снежанка – като сестра й Фрея (Емили Блънт).

След като с коварство я предава, Фрея се превръща в ледена кралица, заобиколена от откраднати деца – бъдещи нейни войни. 
 
А Седрик Троян ни повежда в един вълшебен свят, в който злото може и да не е толкова истинско, както и доброто. Режисьорът се заиграва с двойнствеността на огледалото, на леденото изображение, което всеки може да види в зависимост от това какво крие в себе си.
 
Детайлно са описани приказните места като двореца на кралицата или гората и нейните обитатели. Крупни планове се редуват с панорамни гледки на дълбоки реки, където се крият опасности. Атмофсерата напомня на доста приказки, които вече сме гледали от Уилоу, Хрониките на Нарния и "Властелинът на пръстените" до анимацията "Леденото кралство".
 
И докато в първата част атмосферата бе мрачно готическа, то този път палитрата става по-пъстра, а романтиката води действието напред и за пореден път ще ни нахъса с мантрата, че именно любовта ще спаси света.
 
"Ловецът: Ледената война" от 22 април в кината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрън-дрън. Още в самото начало се знаеше, че в новия филм няма да има Снежанка. Не защото Кристен Стюарт я сбараха с режисьора, а просто защото момата е леко дървена и само спомогна за не знам си колко номинации за "Златна малинка"