Денят на "Междузвездни войни"

Фенове отбелязват днес култовата поредица
Обновена: 4 май 2016 13:44 | 4 май 2016 13:17, Петя Славова
0
Денят на "Междузвездни войни"
Снимка: БТА
На 4 май феновете отбелязват неофициално Деня на "Междузвездни войни" в чест на култовата поредица, създадена от Джордж Лукас, пише в. "Дейли експрес".
 
Традиционният поздрав за празника е "May the Fourh Be with You" ("Нека четвърти бъде с теб") - препратка към емблематичната реплика "May the Force be with you" ("Нека силата бъде с теб") от поредицата. Смята се, че поздравът води началото си от съобщение в "Ивнинг нюз" по случай избора на Маргарет Тачър за първата жена министър-председател на Великобритания на 4 май 1979 г. Посланието в "Ивнинг нюз" гласи: "Нека четвърти бъде с теб, Маги. Поздравления".
 
Как се отбелязва Денят на "Междузвездни войни"?. Най-често феновете се събират заедно, за да гледат филми от поредицата или да играят тематични игри, пише БТА. По-необичайните чествания включват костюмирането като герои от култовата космическа сага, боеве със светлинни мечове или похапване на бисквитки, моделирани по персонажи от "Междузвездни войни" като уукито Чубака.
 
Потребителите на Twitter и Facebook по света използват социалните мрежи, за да честват онлайн неофициалния празник.
 
Представители на бизнеса също се включват в отбелязването на деня, предлагайки специални сделки и намаления на стоки, свързани с "Междузвездни войни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари