Кийра Найтли и Бенедикт Къмбърбач искат в ЕС

Те и други техни британски колеги с отворено писмо
20 май 2016 20:57, Петя Славова
10
Кийра Найтли и Бенедикт Къмбърбач искат в ЕС
Бенедикт Къмбърбач и Кийра Найтли. Снимка: архив, Reuters
Британските актьори Бенедикт Къмбърбач, Кийра Найтли, Чиуетел Еджиофор и Хелена Бонам Картър са сред 250-те знаменитости от света на изкуството, подписали открито писмо, призоваващо сънародниците им да гласуват за оставане в Европейския съюз, съобщиха Ройтерс и Франс прес.
 
Публикуваното във вестниците "Гардиън" и "Дейли телеграф" писмо е подписано от някои от най-известните артисти, музиканти, писатели. Те предупреждават, че страната ще стане "аутсайдер, викащ отстрани", ако британците гласуват за излизане от ЕС на референдума на 23-и юни.
 
"Великобритания е не само по-силна в Европа, тя е с по-голямо въображение и креативност... Нашият глобален творчески успех ще бъде сериозно намален, ако излезем от ЕС", твърдят знаменитостите, цитирани от БТА.
 
Писмото е подписано също от режисьора Дани Бойл, поетесата Каръл Ан Дъфи, писателите Хилари Мантел и Джон льо Каре, дизайнерката Вивиан Уестууд, както и от актьорите Бил Наи, Доминик Уест, Кристин Скот Томас, и певците Палома Фейт и групата "Хот Чип".
 
Допитване до британската Федерация на творческите организации и компании показа, че 96 процента от членовете й искат да останат в ЕС. Сред посочените причини са достъп до европейския пазар и европейските фондове, свободата на движение на талантите, както и оказваното влияние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наркоманският елит се е изпопритеснил да не получи абстиненция. Ще секне евтинджос дрогата, другаре хентелектуалци, а?
5
0
 
7
 
! Отговори
норa до 1 преди 7 години
Кои рaзбирa? Вие? Политиците? Путин? Тa нaли точно хорaтa ще глaсувaт, нaли точно тях политиците ще питaт.
4
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По принцип тия хора са милионери, не им трябват повече пари нито ЕU! Но затова че нещат дьржавата им да се изолира като расистка русия!Приветствам Британските актюри за това че дьржат да останат в Евопейския сьюз!
3
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на британските знаменитости!
2
15
 
9
 
! Отговори
рв преди 7 години
Британския елит по всякакъв начин симпатизира да останат в ЕС .Да не стане народа да ги накаже !,По мързеливи от тях няма ,тези изобщо някога дали са работили
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
...достъп до европейския пазар и европейските фондове...ами,какво да говорим,всеки си има камбанарийка.