Близо 40 000 българи влязоха в света на "Warcraft: Началото"

Играта от 1994 г. на голям екран
14 юни 2016 14:25, Петя Славова
11
Близо 40 000 българи влязоха в света на "Warcraft: Началото"
Снимка: Форум Филм

Близо 40 000 зрители влязоха в света на "Warcraft: Началото" в премиерния уикенд. Досега бокс офисът на филма надхвърля 460 000 лв. с предпремиерните прожекции, съобщават Форум филм.

Режисьорът Дънкан Джоунс /"Луна", "Първичен код"/ е съсценарист с Чарлс Лийвит. В ролите са Травис Фимел, Пола Патън, Бен Фостър, Доминик Купър, Тоби Кебел, Бен Шнецър, Роб Казински, Даниъл Ву.

Първият филм по една от най-популярните в света игри за последните 20 години - "Warcraft: Началото", чиято премиера в България беше на 10 юни, очаквано оглави българския бокс офис с 38 000 зрители и приходи от близо 395 000 лв. в премиерния уикенд. Филмът реализира най-голям бокс офис за годината на филм, който не е анимационен, както и най-добра юнска премиера за всички времена. Досега "Warcraft: Началото" вече е гледан от близо 43 000 зрители, събирайки над 460 000 лева.

По света филмът е тотален хит в Китай, където дебютира на 8 юни. Досега бокс офисът там е 156 млн. долара. Според Legendary това е най-добрият уикенд за чуждестранен филм в Китай - продукцията изпреварва "Отмъстителите: Ерата на Ултрон". "Warcraft: Началото" вече постави и нов рекорд за чуждестранен филм, който най-бързо е надхвърлил приходи от 1 млрд. китайски юана - за 114 часа, в сравнение със 120 часа за "Бързи и яростни 7" миналата година.

Още по темата

Първите предпремиерни прожекции в България в нощта на 8 срещу 9 юни напълниха киносалоните в цялата страната. Първата специална прожекция у нас, за която не бяха пуснати билети в продажба, събра косплей играчи с костюми на герои от необятния свят на Warcraft, които се смесиха със запалените фенове от "Господари на ефира", "София ден и нощ", волейболиста Владо Николов, Башар Рахал, Еди Казасян, Веси Бонева и много други. Вълнението си от първия филм по играта, която едновременно играят до 12 милиона души по света, споделиха в специално фенвидео Владо Николов, Александър Кадиев, известният гейм влогър Христо Стефанов и други.

Warcraft: Началото" е приключенски епос за сблъсък на два свята. Мирната територия Азерот е на ръба на война, когато цивилизацията й е изправена пред страховит набег на завоеватели - воини орки бягат от загиващия си дом, опитвайки се да колонизират нов. Отваря се портал, който свързва двата свята, и едната армия е заплашена от разгром, а другата - от изтребление. Биещи се на противникови страни, двама герои са устремени един срещу друг в сблъсък, който ще реши съдбата на семействата, народите и земите им. Така започва зрелищната сага за власт и саможертва, в която войната има много лица и всеки се бие в името на своя кауза.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Warcraft Началото
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
For the Horde !!!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
LOK'TAR OGAR !
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
филмът си заслужава, като голям фен на играта бях много скептичен, но ми хареса