Батман - най-уязвимият Супергерой

Най-добре са Супермен и Тор
15 юни 2016 10:21, Петя Славова
5
Батман - най-уязвимият Супергерой
Снимка: архив, Reuters

Батман е признан за най-уязвимият супергерой в комиксите и филмите. Това става ясно след направено изследване на студенти от британския университет Лестър, публикуван на сайта на учебното заведение.

Изследователите не намерили в Батман никакви свръхестествени способности, присъщи за болшинството супергерои, а също така определили, че използването от него средства за придвижване изобщо не са безопасни.

Най-доброто съчетание на способности и най-удачна екипировка има Супермен.  По бойни умения към него се доближават Тор и Мистик с техните способности на регенерация и акумулиране на енергията. Най-разрушителен персонаж е Black Bolt, който може да унищожава цели планети.

В периода от 2009 до 2015 г. изданието на университета Лестър – „Списание със специални изследвания по физика” отпечатва статии, отразяващи различни аспекти на научен анализ на способностите на супергероите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как ще е уиязвим Бойко Борисов? той може всичко!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що пишете такива глупости? Всички знаят че най-великият супергерой е Бойко Борисов. А партньор му е груханът-мутант Делян Пеевски с прякор Рок Стеди.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за новина на седмицата.