Продават къщата на Хари Потър за половин милион лири

Във филмите скромната провинциална къща е домът на "Прайвит драйв" 4
20 сеп 2016 21:45,
1
Продават къщата на Хари Потър за половин милион лири
Снимка: Архив, Reuters

Скромна провинциална къща, използвана като декор, представящ детския дом на Хари Потър, във филмови адаптации по книгите на Джоан К. Роулинг, е обявена за продан за близо половин милион британски лири, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Къщата с три спални, близо до Рединг, е описана като дома на "Прайвит драйв" 4 в Литъл Уингинг във филмите от поредицата, но всъщност се намира на "Пикет пост клоуз" 12 в Бракнел, Бъркшир, и се предлага за продажба за 475 000 лири.

В къщата Хари Потър е принуден да спи в шкаф под стълбите от леля си Петуния и чичо си Върнън Дърсли, докато не открил магьосническите си способности и не се записал в училището Хогуортс.

През 2010 г. къщата била купена за 290 000 лири.

През 2000 г. с тогавашните собственици се свързали продуценти от компанията "Уорнър брос." за евентуалното й използване в първия филм от поредицата -"Хари Потър и философският камък", който излезе по екраните една година по-късно.

Това е единственият филм, в който сцени действително са заснети в дома. За следващите филми от поредицата къщата на "Прайвит драйв" 4 е пресъздадена в студио.

"Когато преди четири дни обявихме къщата за продан, не споменахме, че е свързана с Хари Потър, но сега е ясно, че има огромен интерес от целия свят", заяви агентът по недвижимите имоти Пол Босанко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казва се "Привит драйв", не "Прайвит драйв".