Въртележката с мандатите пренареди парламента, и Бъчварова аут

В Бургас и Благоевград Марешки губи местата си за сметка на ДПС
Обновена: 29 мар 2017 07:02 | 29 мар 2017 07:00, Камелия Цветанова
60
Въртележката с мандатите пренареди парламента, и Бъчварова аут
Снимка: Булфото, архив

Истинска въртележка с мандатите прекроява местата в 44-ото НС в общо 16 от всички 31 избирателни района. Това показват данните при 100% обработени резултати от ЦИК след парламентарния вот в неделя, като предстои обаче и окончателно повторно преброяване.

Още по темата

Рокадите са само по места, като се запазва съотношението на национално ниво, при което ГЕРБ влиза с 95 депутати, БСП с 80, Обединени патриоти с 27, ДПС с 26 и "Воля" с 12, пише в. "Монитор".

Така например "Обединени патриоти" губят един мандат в 23 МИР-София, от който трябваше да влезе доскорошната депутатка от "Атака" Миглена Александрова. Вместо това тя освобождава място за осмия в листата на ГЕРБ – Александър Иванов.

Ексшефката на НС Цецка Цачева обаче не успява да извади късмета на съпартиеца си от София, тъй като броят на мандатите за ГЕРБ в Плевен остава закован на 3. Макар и сложена на избираемата втора позиция в листата, тя отпада от състава на новото 44-то НС, след като бе изместена с преференции от други двама кандидати.

След промените ГЕРБ губи един мандат в 25 МИР София, което прави все по-трудно влизането в НС и на ексвътрешния министър Румяна Бъчварова.

Тя трябва да разчита на това избраният по схемата 11/11 Христо Гаджев да се откаже, както и някой от водачите Бойко Борисов или Теменужка Петкова да решат да влязат от друг район.

Депутатското място на ГЕРБ в 25 МИР-София отива за "Воля". Партията на Борисов дава един мандат на същата формация и в Сливен. В същото време им взема един в Пазарджик.

В резултат на рокадите пък БСП получава още едно място в Перник за сметка на "Обединени патриоти", с което ще вкара двама избраници от миньорския град. Червените печелят бонус мандат – трети, и в Русе за сметка на Марешки, с което място в НС ще получи и Добрин Данев, който бе изместен от феномена 10/10.

В Плевен и Пловдив-град обаче социалистите губят по едно депутатско място, които отиват съответно за "Воля" и "Обединени патриоти".

В Бургас и Благоевград пък партията на Марешки ще се прости с единствените си мандати, като те отиват за ДПС, която по този начин ще вкара по двама депутати от тези райони. Движението получава и по един мандат от "Обединени патриоти" в Ловеч и Монтана, което отваря места в 44-ото НС за Джейхан Ибрямов и Димитър Аврамов.

За сметка на това обаче във Враца ДПС отстъпва депутатското си място на човек на Марешки, с което бившият финансов министър в кабинета "Орешарски" Петър Чобанов няма да влезе в следващия парламент. Опитният юрист на ДПС Четин Казак също остава без банка в новия парламент, тъй като единственият мандат в Габрово се преразпределя за "Обединени патриоти". Същото е положението и със Станислав Анастасов, който трябваше да влезе от Видин. ДПС губи и втория си мандат в Силистра, който беше за Невин Хасан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Осман паша преди 7 години
ТУК НЯКОИ УМНИЦИ ГОВОРЯТ .ЧЕ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ СА НИ КОМАНДВАЛИ....ОТ ХАН АСПАРУХ ДО СЕГА ВСЕ ТАКА Е БИЛО....Само 500 години бяхме горда част ОТ ВЕЛИКАТА ОСМАНСКА ИМПЕРИЯ.СЛАВА....ТОГАВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ МОМЕНТ КОГАТО БЪЛГАРИТЕ.СА БИЛИ ИСТИНСКИ СНОБОДНИ ДА ИЗПОВЯДВАТ РЕЛИГИЯТА СИ И ОБИЧАИТЕ...И ДА СЕ ИЗДИГНАТ ДО МИНИСТРИ В ИМПЕРИЯТА....ДРУГОТО Е АЛА БАЛА..ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА НЕ НА БАЙ ТОШО.....
51
2
 
1
 
! Отговори
БРАТЯ преди 7 години
бълфария ще се оправи тогава когато изчезне бсп от света.тогава и дпс няма да има значение.само дром.саде рома да е да е.чавале ромале...това е след 20 години.така каза ванга.....
50
0
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
Върл привъженик и член на ГЕРБ съм , но това с Бъчварова ме кефи. Ако може и Цецка извън парламента , още по добре.Тези две кифли нямат чувство за самооценка , затова народа ги изхвърли.
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чух,че зетя на симитлийския кмет станал депутат.Как ли е спечелил...?
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чух,че зетя на симитлийския кмет станал депутат.Как ли е спечелил...?
47
1
 
4
 
! Отговори
До 50 преди 7 години
Понеже нямахте избор,затова чужда държава ще ни управлява.Родоотстъпници!
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре,добре.Тия двете и без това не ставаха за нищо.След един мажоритарен вот и останалите ще отпаднат.Както се казва,има много *** за изхвърляне.
45
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 50 Ами то заради вас резултатите са такива. Като не гласувате сега, няма да имате избор и в бъдеще, защото тези ще има да се въртят до безкрайност. Вярно е, че мажоритарния вот е спасението, но реалността е такава за съжаление, и ако имахте малко повече чувство за отговорност щяхте да отидете и да гласувате, а не да дадете шанс на тоя мутряга пак да управлява и ДПС да вземе толкова много мандати. Вместо да се хвалите би трябвало да се засрамите.
44
10
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
не забравяите че 50 процента не сме гласували на тези избори защото нямахмеизбор само мажоритарният вот е спасението
43
2
 
6
 
! Отговори
Биограф преди 7 години
Ох, беше ми притеснено за Пеевски. Щеше да е празно място в биографията...
42
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално ромите да се припознават с ГЕРБ;) и ромите и ГЕРБ са крадливи.
41
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оказа се че ромите дали на ГЕРБ победата:)Отмяната на задължителното гласуване от КС, доведе до отлив на гласуващи във Великобритания.А там на президентските избори гласуваха против ГЕРБ.Правете си изводите
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето Филип Димитров на първото си посещение в Сащ им обеща на американците да не изнасяме оръжие. Поради това заводите в Сопот намалиха продукцията си с 80%. Американцитр много ни се зарадваха колко демократични ставаме и веднага заеха нашите пазари. Стига с тия опорни точки. Ако някой взима пати са точно тези, които плюят Русия.
39
2
 
14
 
! Отговори
До драги преди 7 години
Стига с тая злоба. Детето на Нинова е влязло с конкурс и поради това има стипендия. Аман от злобари.
38
8
 
7
 
! Отговори
Драги преди 7 години
Господата Стефан Пройнов със своя подопечен Адриан Димитров моля ви да се лигитимирате като любезни *** когато пишете коментари :) все пак искаме д азнаем кой кой е! И нещо друго Сина на Другарката Нинова учи бая далече за дестки хиляди долара семестриална такса (тя има доход 2000лв?!) а на вас жълти стотинки, поне малко достойнство нямате ли?
37
6
 
16
 
! Отговори
До 40 преди 7 години
Пропагандират ни да сме добре с Русия, защото България има хиляди ползи от това. Като почнеш от енергийните проекти, които Борисов спря в полза на Сащ и продължиш с огромния руски пазар, в който имахме традиции, а сега сами се отрязахме от него. За да задпволим прищевките на разни евроатлантици. Вземи Унгария, която има всички основания да не обича Русия, но на Орбан и през ум не му минава да се отказва то търговски и икпномически сделки с Русия. Сега Унгария и Турция ни изместиха.
36
9
 
24
 
! Отговори
ГЕРБ преди 7 години
За герб гласуваха почти всички роми, няколко държавни служители назначени по тяхно време, а останалото го оправиха в ЦИК хората на Цецо. Вие явно не разбирате, че това е байтошовия клан, който няма намерение да пуска властта по никакъв начин. На тях българи не им трябват. Запомнете ми думата, че до пет години ще намерят начин да изгонят цялото бяло население от България. Нови данъци, нови цени, фалити на фирми.
35
10
 
20
 
! Отговори
До 33 преди 7 години
Нека е жив и здрав синът на Нинова и дай боже успее момчето.Нищо лично нямам към него и вярвам,че е кадърен и умен.Въпросът е друг,защо на политици от БСП ( знам за още няколко ) децата им учат на запад,а нас ни пропагандират за моща на Русия .Щом образованието в САЩ е по-добро,не би ли трябвало да следваме САЩ и ЗАПАДА ?
34
3
 
21
 
! Отговори
Веска преди 7 години
най-после и в плевен разбраха че от цецка рабфага нищо не става, а оня й подгласник манушев не го предложиха за варна защото във варна за него никой нямаше да гласува,ония в добрич ако бяха питали генералтошевци и те нямаше да гласуват за манушев.Ахората знаеха че бъчварова е празно нищо и не я избраха.
33
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - Те *** любовта не си я дават безплатно.Ти сигурно даваш любов на бсп безплатно! И те купуват, не пърхат около нас с ангелски крилца. Изглежда обаче, плащат малко, скръндзи!