Кое по-трудно - да оцелееш сред хора или "Да оцелееш сред вълци"?

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
11 юни 2017 17:38, Петя Славова
3
Кое по-трудно - да оцелееш сред хора или "Да оцелееш сред вълци"?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Една от най-интерпретираната тема е Втората световна война. Режисьорът Вера Белмон ни представя своята версия на тази част от историята на човечеството с "Да оцелееш сред вълците".

Това е филм за Холокоста, представен през историята на Миша Дефонсека. Действието ни връща към 1942 година, когато малкото еврейско момиче Миша, майка ѝ Геруша и баща ѝ Рувен се крият от немците в малка къща в Арденес, Белгия.

Когато родителите ѝ са заловени от нацистите, а семейството, което я подслонява, е арестувано заради това, Миша тръгва на изток да търси родителите си.

Белмон проследява перипетиите на малкото дете, извървяло пеш половин Европа. Преминало през Германия, Полша и Украйна, детето среща един негостоприемен свят, населяван от хора, за да намери уют и приятели сред глутница вълци.

"Да оцелееш сред вълци" се превръща в притча за приятелството между човека и животното. Ролите са поверени на Матилде Гофарт, Гай Бедос и Мишел Берние.

Невероятната история на малката Миша, спасена от зверовете може да гледате на 11 юни от 23.00 часа по телевизия  Bulgaria ON AIR.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то се вълци труден живот стана
1
0
 
5
 
! Отговори
==== преди 6 години
Съвсем скоро беше, когато авторката на книгата, върху която е базирана книгата, беше обвинена в лъжа и й бяха отнети всички награди. Оказа се че тя НЕ Е ЕВРЕЙКА, родителите й са умрели от болести преди войната, а не убити от нациститите. Историята описана в самата книга, за която се твъдеше че е истинска се оказа пълна измишльотина. Но изглежда най-скандалното е че тя се представя за еврейка, пострадала от Холокоста, каквато не е.