"Ла Ла Ленд" като симфонично преживяване

НДК се превръща в легендарната Hollywood Bowl
Обновена: 21 юни 2017 12:35 | 21 юни 2017 12:28, Петя Славова
2
"Ла Ла Ленд" като симфонично преживяване
Снимка: Bg Sound Stage

Само няколко месеца след  главозамайващия  успех на  Оскарите  и световната му премиера като филм-концерт, българските зрители ще могат да се наслаждават на мюзикъла "Ла Ла Ленд" на голям екран и в съпровод на симфоничен оркестър.

7 декември ще е специален ден, определен за хубава музика, горещи емоции и нежна любов – нещо, за което отдавна хората мечтаят, нещо,  което разтърства чувствата и пали въображението.

Тогава зала 1 на НДК ще се превърне в легендарната Hollywood Bowl, която на 26 май събра най-големите ентусиасти и ценители на  култовата лента за премиерата на филма - концерт.

Събитието продължава в грандиозно турне в САЩ, Канада,  Обединеното кралство,  Мексико, Италия, Франция, Швейцария, Турция и България. То е  колоритно, експанзивно и изключително  очарователно.

Големият екран зад оркестъра показва филма, а когато оркестърът започне да свири, музиката залива зрителите по начин толкова естествен,  забавен и никога не разсейващ. И филмът се проявява в своята пълна  деликатност и присъща сладост. Има лекота на излъчването, но също така и блясък.  "Ла ла ленд"  отдава почит на класическите холивудски мюзикъли от 50-те години на миналия век. Но го прави по изключително модерен начин.

Има ли нещо по-хубаво от слушането на филмов саундтрак, изпълнен на живо? Отговорът е "да", ако към музиката се присъедини и самият филм.

"La La Land" разказва историята на Миа (Ема Стоун) – начинаеща актриса, и Себастиан (Райън Гослинг) – посветен джаз пианист, които се борят, за да свържат двата края в един град, известен с погазването на надеждите и разбиването на наивни сърца. Действието се развива в съвременен Лос Анджелис, където ежедневният живот е  радост и болка от преследването на мечтите. Но докато успехът е близо,  любовта е все по-трудна.

Успехът на продукцията наистина надмина всички очаквания. "Ла Ла Ленд" бе големият победител на 89-тата церемония за връчване на наградите Оскар на американската Академия за филмово изкуство и получи шест статуетки. Тя се превърна в големия победител на тазгодишната церемония по  връчването на наградите "Златен глобус".

Мюзикълът подобри рекорда за най-много златни глобуси - цели седем. Наградите за главна мъжка и женска роля в категория комедия или мюзикъл отидоха при звездите от филма - Райън Гослинг и Ема Стоун.

Филмът спечели и призовете за най-добър филм в категорията комедия или мюзикъл, най-добър режисьор, сценарий и песен и на практика получи наградите във всички категории, в които беше номиниран.

Мюзикълът "Ла Ла Ленд“ обра и британските кино награди БАФТА, като  получи статуетката за най-добър филм, Шазел – за най-добър режисьор, а Ема Стоун - за най-добра актриса. Мюзикълът взе и наградите за музика – на композитора Джъстин Гурвиц, и за кинематография.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Синема Гу Гу преди 6 години
Скучна музика и банален сюжет... едвам го изгледахме с жената. Явно холивуд яко се е изчерпал.