Да живееш като "Вълк"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
25 юни 2017 11:13, Петя Славова
0
Да живееш като "Вълк"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Малцина филмови дейци заслужават номинация за "Оскар" с  още първия си опит в киното, но режисьорът Наджи Абу Ноанар и продуцентът Рупърт Лойд са улучили право в целта с драмата "Вълк".

Това е един от петте продукции, номинирани за "Оскар" през 2014 г. в категорията за най-добър чуждоезичен филм и първо предложение от Йордания, което достига до това високо признание.

Сюжетът ни връща към времето на Първата световна война, когато едно 12-годишно момче му предстои преждевременно да порасне след смъртта на баща му. Тееб в ( превод " вълк") предприема опасно пътешествие през арабската пустиня, а брат му Хюсеин решава да го придружи.

Приключението им бързо се превръща в борба на живот и смърт и Тееб бързо осъзнава, че за да оцелее, трябва да заживее като вълк и да научи ценни житейски уроци по трудния начин.

Филмът е с впечатляваща визия. Ако до този момент Йордания не е била особено известна с киното си, то това не е от липса на природни ресурси. Пустинята е уловена от различни ракурси, описващи нейната безкрайност и безпристрастност.

"Вълк" е внушителен епос, събрал поезия и сурова реалност, разкриващ арабската култура. Интересното във филма е, че Близкия Изток много наподобява на  усещането за холивудския запад.

"Вълк" на 25 юни от 19.50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари