Нервната епоха по време на Студената война в "Малката Москва"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
2 юли 2017 16:00, Петя Славова
9
Нервната епоха по време на Студената война в "Малката Москва"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Отношенията между Русия и Полша са онагледени от отношенията на омъжена рускиня и полски офицер.
Филмът на Валдемар Кшистек "Малката Москва" ни връща във времето на Студената война. Смутната ситуация е разказана чрез невъзможната любов на главните герои.

Сюжетът се развива в град Легница, където през 1968 г.са настанени съветски войски. Между красива певица и пианиста се зараждат забранени чувства. Режисьорът проследява как се развива тяхната история, като че ли започната още от техните родители. Героинята не може да прости на баща си, че е оставил майка си да обича поляк, а сама тя върви по нейните стъпки.

Кшистек разказва за отминалото време и описва нервната епоха като постоянно съпоставя гледната точка и вярвания на поляците и съветските военни.

Едните държат на религията, други на строги правила, като са приели като привилегия дори решаването на най-интимните чувства на обикновените хора.

Главните роли са поверени на Светлана Кодченкова, Леслав Зурек и Дмитрий Улянов.

Гледайте "Малката Москва" на 2 юли от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
бг преди 6 години
До ПенчоИма едно стихотворение на Славейков "Пенчо бре ,чети!" Поляците имат толкова причини да обичат руснаците ,колкото ние да обичаме турците.Руснаците на два пъти са ги освободили от свободата и са ги клали , котато те са въстанали .Човекът който потопява въстанието на поляците в кръв се казва ген.Гурко.Почети алко история -сега е лесно има Гугъл.
4
0
 
2
 
! Отговори
BG преди 6 години
До ПенчоПенчо, Пенчо, от небето ли падаш. За какви еретици и православни говориш. Я вземи първо гледай филма преди да се излагаш. Поляците, че са католици е вярно, но конфликтът във филма е между поляци-руснаци и католици-комунисти.
3
3
 
1
 
! Отговори
? преди 6 години
ОН ЕАР Руска телевизия ли е ?
2
8
 
4
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Ох божеееНивото на руската пропаганда е паднало много щом са наели такъв като теб
1
16
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До1Въпреки че коментара ти е дебилен ще ти предскажа нещоСлед Путин( няма да е вечно жив)Русия ще върне Крим и ще се извинява