Кино в зоопарка - подбрани филми за дивата природа

Филмови шедьоври на голям екран в три киновечери
5 юли 2017 11:47, Петя Славова
0
Кино в зоопарка - подбрани филми за дивата природа
Снимка: Арт фест

За първи път ще гледаме "Кино в Зоопарка" с тематично подбрани филми, които ще припомнят на градските жители за дивата природа. Това съобщиха от Столичния зоопарк.

В три киновечери през юли на Лятната сцена в Зоопарка ще гледаме на голям екран на открито избрани шедьоври на световноизвестни киномайстори.

"Кино в Зоопарка" е събитие с кауза. 40 на сто от приходите от продажбата на билети ще бъдат дарени в полза на Зоологическа градина София и нейните обитатели.

Преди началото на прожекцията, всички посетители, закупили билет за "Кино в Зоопарка" , ще могат да се включат в кратък вечерен тур, по време на който ще научат любопитни факти за част от обитателите му. Обиколките ще започват в 20.00 часа.

На 15 юли от 21 часа ще започне "Императорът" на режисьора Люк Жаке. Творбата е посветена на императорските пингвини в Антарктида. Заснет на снежния континент миналата зима в хода на дълго подготвяна експедиция, "Императорът" предлага на зрителите невиждани кадри от дебрите на световния океан, благодарение на екипировката на специална подводница и безкрайно красиви кадри от въздуха, уловени с дрон.

Разказът е за един млад пингвин, на прага на първото си пътуване, който чува мистериозен зов, каращ го да напусне дома си и да поеме към все още неизвестното приключение през ледовете на континента.

На 16 юли от 21.00 часа ще може да се гледа "Прегръдката на змията" на режисьора Сиро Гера. Той разказва за немски изследовател, който през 1909 година пристига с кану на брега на реката, където чака младият шаман Карамакате.

Тиодор търси изключително рядка лечебна билка, а Карамакате се съгласява да помогне в замяна на обещанието, че ще бъде отведен при оцелели членове от племето му.

На 23 юли от 21.00 часа ще бъде показан "Солта на земята", с режисьори Жулиано Рибейро Салгадо и Вим Вендерс.

Филмът получи номинация за "Оскар" за документален филм, както и специалната награда на журито и с наградата на Екуменическото жури в програмата "Особен поглед" на Кан 2014. Документалният портрет на фотографа Себастиао Салгадо, чието творчество разкрива неотслабваща вяра в човешката цивилизация, е представен чрез дългогодишната му кариера като фотожурналист.

Програмата е организирана в партньорство между София филм фест и Зоологическата градина.
Билетите струват 8 лева при предварителна продажба, 10 лева - в деня на събитието, а децата до 7 години са с вход свободен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари