Българският "Безбог" в надпревара за Европейските филмови награди

Продукцията на Ралица Петрова се състезава с 51 игрални филма
22 авг 2017 16:07, Петя Славова
3
Българският "Безбог" в надпревара за Европейските филмови награди
Снимка: София Филм Фест

Филмът "Безбог" на Ралица Петрова е в игралната селекция за Европейските филмови награди, съобщават организаторите от Европейската филмова академия.

Още три филма с българско участие са в надпреварата за отличието - "Реквием за госпожа Й." на Боян Вулетич (Сърбия, България - "Geopoly Film", Македония, Русия,Франция), "Синът на София" на Елина Псику (Гърция, България - "Chouchkov Brothers", Франция) и "Уестърн" на Валеска Гризебах (Германия, България - "Chouchkov Brothers", Австрия).

Общо 51 игрални филма от 31 страни в Европа са предложени за номинация за престижните отличия - поредно свидетелство за богатото разнообразие в европейското кино.

През следващите седмици членовете на Европейската филмова академия, чиито брой надхвърля 3000, ще гласуват за номинациите в категориите за европейски филм, режисьор, актьор, актриса и сценарист.

Номинациите ще бъдат оповестени на 4 ноември на Европейския филмов фестивал в Севиля, Испания. Носителите на 30-ите годишни Европейски филмови награди ще станат известни на 9 декември в Берлин.

.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
тъжна истина преди 6 години
Момчета трябва да ви светна: киното масово е ***. Смешно глупави филми с теми актулани за деня - като любов към бежанци и т.н. се пласират масово в европа в момента просто заради политически течения. Съдържанито трябва да е в опрелени рамки за да бъде избрано за някъде. Не само нашето кино е зле, ама всичкото кино в последно време.
2
0
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
За съжаление ком.1 е прав.Българскато кино не е произвело нито един филм дори на средно ниво.Боза.После гледаме разни режисьорчета които се опитват от ТВ да ни обясняват колко всъщност бил дълбокомислен филма.Бил само за ценители и затова имало толкова малко зрители.Тоест останалите 7млн са ***
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната широко рекламирана БГ боза.