Галин Стоев дебютира в киното с "Безкрайна градина"

Филмът му открива тазгодишната Киномания
25 сеп 2017 14:37, Петя Славова
0
Галин Стоев дебютира в киното с "Безкрайна градина"
Галин Стоев. Снимка: архив, Булфото

Дебютният игрален филм на режисьора Галин Стоев "Безкрайната градина" открива 31-вата Киномания - на 16 ноември от 19.00 ч. в зала 1 на НДК, съобщиха на пресконференция днес организаторите.

Над 50 филма, между които още два български, са в програмата на фестивала, който ще продължи до 30 ноември.
"Безкрайната градина" разказа за живота на Филип /Мартин Димитров/, "разделен" между приятелката му Соня /Глория Петкова/, брат му Виктор /Димитър Николов/ и работата му като PR. Всичко се променя в деня, в който той среща Ема /Елица Матева/ - странно момиче, затворено в свой свят, в който най-важното нещо е една тайнствена градина.

Нежен и поетичен филм, съвременна градска драма, под чиято повърхност се крият невидими светове и се раждат неочаквани чувства, в него е и последната роля в киното на именития актьор Никола Анастасов, отбелязаха от екипа.

Освен откриването с българска премиера Киномания поддържа и друга традиция - да представя новия филм на Уди Алън. Този път това е "Въртележка" с Кейт Уинслет и Джъстин Тимбърлейк - историята на служител в лунапарк и неговата странна съпруга, живеещи през 50-те години.

"Субурбикон" на Джордж Клуни по сценарий на братя Коен също е сред хитовете на Киномания - черна комедия за объркани хора, правещи много грешни избори в наглед идилична общност през 50-те години.
Сред най-интригуващите заглавия са документалният "Buena Vista Social Club: Adios" на Люси Уокър /номиниран за "Оскар" за "Пустош"/ - за прощалното турне на легендарната кубинска група, и "Да обичаш Винсент" - за живота на Ван Гог, първият в историята на киното пълнометражен анимационен филм, рисуван с маслени бои. В екипа от 124 художници от цял свят е и българката Елизабет Христова.

Най-мащабната руска продукция за 2017 г. - "Матилда" на Алексей Учител за любовта между руския император Николай Втори и балерината Матилда Кшесинска, разбуни духовете в Русия - депутатката Наталия Поклонска сезира прокуратурата за обида на царската особа, а определени религиозни среди се възмутиха от скандални сцени във филма, припомниха организаторите.

Киномания е едно от първите събития, продуцирани от НДК, за които вече има онлайн резервация на билети, съобщи председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков. По думите му, до месец билетите за всички събития ще могат да се купуват онлайн. Цял ден работи и касата на кино "Люмиер Лидл".

На сайта на НДК и на kinomania.bg могат да се запазват билети и за всички кина, където ще има прожекции от Киномания - "Люмиер Лидл", Дома на киното, "Одеон", Културния център G 8, Euro Cinema и Френския институт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари