Любопитните "Тайни и лъжи"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
13 окт 2017 10:30, Петя Славова
0
Любопитните "Тайни и лъжи"
Снимка: Bulgaria ON AIR

В английско предградие ни отвежда Майк Лий с филмовия хит от 1996 г. "Тайни и лъжи". Историята за няколко жени, чиито съдби са странно свързани тръгват от Синтия, примирила се с битовизма във всекидневието си.

Героинята има драми с дъщеря си Роксана, която се бунтува от неспирните натяквания на майка си и заплахи от забременяване. В същото време Роксана не знае, че има сестра, която е изоставена след раждането.


Майк Лий постепенно ни вмъква в усамотеността и на персонажите, за да ни разкрие техните тайни и лъжите, които са последвали. С годините, обаче проблемите не се решават, а стоят непримиримо и напомнят за себе си, трупат недоволство, страх и тъга.

Подходът на режисьора с актьорите е изключителен. Той ги оставя сами да изследват и изучават образите си, да им измислят биография, за да стоят на екрана автентични и истински.

Феноменално е изпълнението на Бренда Блетин в ролята на самотната Синтия, а Майк Лий улавя неувереността и страховете й и проследява какво може да накара един такъв образ да излезе от инертността, да се събуди за живот.


Познавач на човешките търсения, Лий обръща внимание на онези, не притежаващи нищо достойно за възпяване, а с това прави реверанс към обикновеността, значеща често много повече от всяка изключителност.

"Тайни и лъжи"  има редица престижни номинации и награди – през 1997 е номиниран в пет категории за "Оскар", печели "Златен глобус", две награди БАФТА и други отличия. В ролите ще видим още Филис Лоуган, Мариан Жан-Батист.

Гледайте "Тайни и лъжи" на 13 октомври от 22.10 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Майк ЛийТайни и лъжи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари