Още една звезда от киното зад актрисите - жертви на насилие

Изабел Юпер възлагала големи надежди на #metoo!
16
Още една звезда от киното зад актрисите - жертви на насилие
Снимка: wikipedia.org

На Берлинале французойката Изабел Юпер подкрепи актрисите, осмелили се да разкрият, че са били жертви на сексуални посегателства, като прецени, че е трябвало да говорят открито за това по-рано, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Още по темата

"Заявеното от тях трябваше да бъде оповестено по-рано - каза тя на пресконференция, без да спомене за скандала, свързан с обвиненията срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн в сексуален тормоз и сексуално насилие.

"Това е една от причините да се снимам във филми, да говоря за жените чрез образите, в които се превъплъщавам. Доволна съм, че някои неща излизат наяве", коментира тя.

Актрисата увери, че изпитва симпатия към движението #Аз също и че му възлага големи надежди.

Във филма на своя сънародник Беноа Жако "Ева", който е в конкурсната програма на фестивала, Юпер изпълнява роля на проститутка, която среща драматурга Бертран (Гаспар Юлиел) и малко по-късно се превръща във фаталната за него жена. Филмът е адаптиран по роман на Джеймс Хадли Чейс. По същата книга режисьорът Джоузеф Лоузи засне филм с участието на Жана Моро, излязъл по екраните през 1962 г.

Новият филм е 6-ият, над който Жако и Юпер са работили заедно, след "Училище за страсти" и "Вила Амалия".
"Ева изглежда е фаталната жена за Бертран, но тя не прави това нарочно", поясни актрисата, която във филма е ту проститутка с перука на главата, ту жена от буржоазията в провинцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
8
 
! Отговори
хехехе преди 6 години
*** бивши актриси. Как ще се развиват новите? Влизат при режисьора, той им подава листче с договор и им: подпиши и събувай гащите, ако не си върви. Никакво насилие, никаква драма повече.
14
2
 
5
 
! Отговори
Изабел Юпер- преди 6 години
спомням си я някъде около 1980-1982 във филма "Дамата с камелиите"-спомняте ли си сцената, когато отиде в една касапница, за да пие кръв от бик направо от черпака, преди да се срещне с любовник, защото беше тубрколозна- идеално изпълни ролята си- въздушно красива, прозрачна..
13
3
 
13
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Много смели тия актриси. След като взеха по някой друг Оскар и напълниха банковите си сметки решиха да си отворят устите. Ако бяха се оплакали веднага след "сексуалния тормоз" нито щяха да имат Оскари нито пари....очевидно са използвали системата, а сега се представят за жертви.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези всичките са такива, че дори до кастинг няма да стигнат без обещание за секс. Заместват таланта с обещания за секс, а пос;е се чувстват използвани. Ами и с тая няма да гледам филми. Не би било трудно, тъй като едва ли има някакви запомнящи се роли.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хомосексуалистите като завладеят света ще ви опъват по няколко пъти преди да ви назначат на работа. Тогава да видим как ще е. Всичко се връща.
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще стане модерно всяка една от тези залязващи звезди да реве че някой я е насилил. Дори заявяват подобно нещо без никакви Доказателства. Просто ей така" Този Ме Насили" и готово. Няма място за съмнения, няма за клевета, няма подронване на имиджа на някой... Могат да набедят когото им хрумне Няма ли нещо като "Невинен до доказване на противното"????
9
3
 
20
 
! Отговори
Саксо преди 6 години
Жив да не бях, толкова пострадали актриси. ОК, може да ги е хванал някой за ***, всичко се случва. Защо след 30 /тридесет / години? И кой как ще докаже, че това е било насилие? 30 години са това!!! И без това са повяхващи цветя, всеки опит за флирт и секс е последен. Какво им става на тези кукумицини, били са желани, харесвани, ухажвани? Лошо ли е? А днес, в самота и самозадоволяващи, по-добре ли е? Побъркана работа!!
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази я помня от един стар филм "Плетачката на дантели", в който филм, по-голяма част от времето, се разхождаше гола...та тя ли намери да се оплаква от сексуално насилие...Горката тя...
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нивото но актьорите е с пъти по-високо от това на актрисите. И не защото жените са по-некадърни в тази професия от мъжете, а защото на екран са бездарници, които си плащат в натура за да са там. И после пискат, че са били употребени сексуално. Е, да употребени са за това, за което единствено ги бива.
6
3
 
14
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
Точно така - едно време бяха палавници , мило и драго даваха за роля, обаче сега - нюню като одъртяха. сега масов плач - бяхме насилени, а стига с тия крокодилски сълзи.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ах клетите актриси, ах. Бяха пред дилема дали да станат продавачки или актриси. Ама що ли избраха актьорското майсторство и влезнаха в тия среди с охота.
4
1
 
5
 
! Отговори
ДЖЕНДЪР ОТ ГЕРБ преди 6 години
Ааааау
3
7
 
17
 
! Отговори
шоп преди 6 години
Тая па кой я познава?
2
7
 
35
 
! Отговори
мухахахах преди 6 години
Тези като одъртеят и никой не ги търси за нищо, започват да афишират как навремето са си разтваряли краката за роли. Отврат.
1
7
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 6 години
И аз искам да се оплача че като работех в САЩ в един хотел и ме натисна Анджелина Джоли и взе да ме съблича и аз още съм силно травмиран.