Да те объркат със Санчо Панса в "Човекът, който уби Дон Кихот"

Най-дълкоочакваният филм на Тери Гилиъм у нас
16 окт 2018 13:52, Петя Славова
0
Да те объркат със Санчо Панса в "Човекът, който уби Дон Кихот"
Снимка: Синелибри

Нелек път извървя Тери Гилиъм, докато превърне "Човекът, който уби Дон Кихот" от идея във филм.

Трудности съпътстваха снимките  още от началото на снимките през 1998 г. и режисьорът ги прие като предизвикателство и засне документалния  “Изгубен в Ла Манча” (2002 г.), където изброи неволите на екипа.

Все пак Тери Гилиъм прие предизвикателството и  вече неговият "Човекът, който уби Дон Кихот"  е факт. Можем да го гледаме като част от програмата на  CineLibri Премиерата е тази вечер в зала 1 на НДК от 19.00 ч..

Преди прожекцията ще бъде обявен победителят в конкурсната програма на фестивала, който ще получи награда за най-добра екранизация.

"Човекът, който уби Дон Кихот" (2018) държи в напрежение ценителите на киното и литературата вече близо две десетилетия. След невероятни перипетии около заснемането на филма, превърнал се в ода за лудата творческа страст, той ще бъде излъчен и у нас - броени седмици след премиерата му на фестивали като Кан, Мелбърн и Карлови Вари.

В продукцията циничният рекламист Тоби заминава за Испания. По време на снимки среща циганка, която му дава копие на странен филм. Тоби се отправя на път, но възрастен испански обущар, който си въобразява, че е Дон Кихот, го обърква с оръженосеца Санчо Панса.

За режисьора на реклами илюзията и реалността стават неразличими. По пътя от днешен Лондон към Ла Манча от 17-и в., в комично и все по-сюрреалистично приключение, Тоби е принуден да се изправи срещу трагичните последици от филм, който е направил на младини.

"Човекът, който уби Дон Кихот" е по мотиви от романа "Дон Кихот" на Сервантес - една от най-значимите творби в световната литература, отбелязват от екипа. Сценаристи са Тери Гилиъм и Тони Грисони. Дон Кихот и Санчо Панса са Джонатан Прайс и Адам Драйвър. Участват и Стелан Скарсгард, Олга Куриленко, Серхи Лопес, Джорди Мола, Роси де Палма и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари