Уилям Дефо като Ван Гог на Киномания

Филмът с единствена прожекция в зала 1
Обновена: 23 окт 2018 13:18 | 23 окт 2018 12:56, Петя Славова
1
Уилям Дефо като Ван Гог на Киномания
Снимка: Киномания

В ролята на прочутия художник Ван Гог влиза актьорът Уилям Дефо във "Ван Гог: Пред портите на вечността”. Филмът на Джулиън Шнабел ще бъде само с една прожекция на Киномания, която ще е в зала 1.

Продукцията, чиято официална премиера беше във Венеция тази година, ще може да бъде видян на 24 ноември от 20.30 часа, а по-рано същата вечер, отново там ще се прожектира и документалния филм на Вим Вендерс "Папа Франциск: Човек на думата си".
 
За "Ван Гог: Пред портите на вечността" самият режисьор казва: "Този филм е за един художник и неговото рисуване, както и за тяхната връзка с вечността."
 
След като миналата година Киномания показа изцяло рисувания филм "Да обичаш Винсент”, този път акцентът е върху брилянтното изпълнение на Уилям Дефо (с награда "Купа Волпи" от Венеция за най-добър актьор за превъплъщението си и вероятен претендент за "Оскар"), който по впечатляващ начин изразява вътрешната светлина на великия художник, неговите лудост, гений, безпомощност, отчаяние и триумф, отбелязват от екипа на Киномания.
 
Режисьорът Джулиън Шнабел твърди, че филмът "Ван Гог: Пред портите на вечността" не е биографичен – още повече, че вече са създадени поне тридесет други такива продукции. Разкрива обаче, че е рисувал част от картините, които се виждат пред камерата, което вероятно се дължи на факта, че Шнабел се развива и като артист, който рисува върху парчета порцеланови съдове.
 
Режисьорът представя различна гледна точка за последните часове на художника, която предизвика множество дискусии след премиерата.
 
Във филма участват още Рупърт Френд, Оскар Айзък (Пол Гоген), Мадс Микелсен, Матийо Амалрик, Еманюел Сение, Нилс Ареструп и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари