Филм за Боян Петров ще бъде излъчен на "Банско филм фест"

Фестивалът ще се проведе за 18-та поредна година
16 ное 2018 14:23, Нели Христова
2

За 18-ти пореден път зимния ни курорт Банско ще се превърне в столица на екстремното кино. 36 филма ще се състезават за наградата на "Банско филм фест", чието начало е следващата седмица.

"Любителите на пътешествията, приключенията, екстремните спортове и планините – излезте от ежедневието и елате на кино. Представяме над 100 филма от най-екзотичните точки на планетата. Всички филми са премиерни за България, а някои дори и за света", отбеляза директорът на фестивала Натали Петрова.

Тя разкри, че един от филмите, които ще бъдат излъчени, е за загиналия алпинист Боян Петров.

"Част от филмите засягат културата на планинарските народи. Фокус на фестивала са и хората с увреждания. Публиката е от цялата страна. Културата възпитава. Тя тръгва от семейството. Ние обогатяваме не само учебния процес, но и стимулираме науката. Надяваме се от училищата да излязат кадърни хора, които да останат да живеят в страната ни", отбеляза Петрова пред Bulgaria ON AIR.

"36 филма са в конкурсната програма. Кинофестивалът се посвещава на човека, който го създаде и за жалост ни напусна наскоро – Петър Атанасов. На негово име ще има награда за сценарии", сподели още Натали Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И в смъртта не го оставяте на спокойствие...